Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εκδόσεων Παπαδόπουλος






Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος αναζητούν το επόμενο best seller, και προσφέρουν την ευκαιρία σε νέους (και όχι μόνο) συγγραφείς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να ξεχωρίσουν, ερχόμενοι σε επαφή με ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Οι τελευταίες έρευνες αναγνωσιμότητας στην Ελλάδα έδειξαν ότι η αγαπημένη θεματολογία των αναγνωστών και αναγνωστριών περιλαμβάνει κατά σειρά:
1. Κοινωνικό μυθιστόρημα
2. Οικογενειακών / συναισθηματικών σχέσεων
3. Ιστορικό / μυθιστόρημα εποχής

Είστε γεννημένος/η συγγραφέας; Πιστεύετε στις δημιουργικές σας δυνατότητες και στο ταλέντο σας; Αυτή είναι η δική σας ευκαιρία να αναδειχτείτε στον ωραίο αλλά απαιτητικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Δικαίωμα συμμετοχήςΒασικές προϋποθέσεις
Στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών, κάτοικοι Ελλάδος ή εξωτερικού, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ιδιότητας. Το έργο θα πρέπει να είναι έργο μυθοπλασίας, γραμμένο αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα και δεν θα πρέπει να έχει ξαναεκδοθεί. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο μόνο.

Υποβολή των κειμένων
Η υποβολή των κειμένων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος αποστολής της συμμετοχής δεν θα γίνεται αποδεκτός.

Διάρκεια
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Mαίου 2014 και ως ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2014. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή για το διαγωνισμό.
  
Το θέμα
Η επιλογή του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι ελεύθερη.
Έκταση κειμένων
Το έργο θα πρέπει να έχει έκταση από 50.000 ως 100.000 λέξεις, προκειμένου να γίνεται αποδεκτή μια συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η Διαδικασία Αξιολόγησης
Τα έργα θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή για την πρωτοτυπία, το ύφος, την πλοκή και την λογοτεχνική αξία τους. Θα συνταχθεί έκθεση αναφοράς για κάθε μυθιστόρημα και τελική κατάταξη αξιολόγησης όλων των έργων. Τα μέλη της Επιτροπής είναι:
Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας
Πέτρος Κουμπλής, συγγραφέας-δημοσιογράφος
Κατερίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη εκδόσεων Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος

Η Ανακοίνωση του Νικητή
Η ανακοίνωση και η βράβευση του Νικητή θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε χώρο εκδηλώσεων στην Αθήνα εντός του α' τετραμήνου 2015 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό

Ο Νικητής
O/η συγγραφέας του μυθιστορήματος που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση των έργων από την Κριτική Επιτροπή θα ανακυρηχθεί Νικητής. Θα κερδίσει ειδικό αγαλματίδιο, που θα φέρει την ένδειξη {-Τίτλος, όνομα- Νικητής(-τρια) του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού "Αναζητώντας το επόμενο Best Seller" 2014}. Το μυθιστόρημα του/της θα εκδοθεί σε βιβλίο, με ειδική ένδειξη στο εξώφυλλο, και θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία ανακοίνωσης του νικητή του διαγωνισμού. Το έργο θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή (ebook) και θα διατεθεί προς πώληση σε βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops). Θα υποστηριχτεί με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, προωθητικές ενέργειες στα βιβλιοπωλεία και στα ψηφιακά μέσα, διοργάνωση book-tour σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κλπ

Όροι συμμετοχής
Διαβάστε προσεκτικά τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό (Πατήστε εδώ).

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: diagonismos@epbooks.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου