Συνθέσεις δια δύο

 Ένα ζευγαρωτό διήγημα, μία γραφή σε ζεύγη. Δύο άνθρωποι μοιράζονται δυά δύο ένα διήγημα και δημιουργούν μία σύνθεση...
Δύο άνθρωποι δοκιμάζουν τη συνθετική δύναμη της διαίρεσης με κεντρικό μοχλό την ποίηση και στο φόντο του φακού των συγγραφέων εικόνες καθημερινότητας. Η συγγραφική μοναξιά δίνει χώρο στη συνεργασία. Μία πρωτοβουλία δόκιμης συγγραφής εξελίσσεται σε ένα ομόσπονδο διήγημα που απλώνεται διχοτομημένο σε σελίδες διακριτής συμμετοχής. Οι συγγραφείς συνδιαλέγονται σελίδα με τη σελίδα, οι οποίοι είναι ο Δήμος Χλωπτσιούδης και ο Μοσχόπουλος Γεράσιμος. Το "Συνθέσεις διά δύο" είναι ένα ebook που μπορείται να το το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.

Γράψαν για αυτό:

Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

Μια ενδιαφέρουσα παράθεση απόψεων, ένα λεκτικό πινγκ πονγκ ανάμεσα σε δυο φίλους που αγαπούν την Ποίηση, αγωνιούν για την κρίση, ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους ανταλλάσσοντας ελπίδες και όνειρα και προσεγγίζοντας με ευαισθησία αλλά και σκεπτικισμό πολλά από τα ακανθώδη ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας! Συγχαρητήρια, φίλοι μου Γεράσιμε και Δήμο!

Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους

Πόσο μου αρέσουν αυτά τα κείμενα που εκκινώντας από ένα θέμα πνευματικής υφής όπως η ποίηση, μιλούν για τα προβλήματα της κοινωνίας, με έναν τρόπο σχεδόν αθλητικό ανταλλάσσοντας πάσες που στην διαδρομή τους κουβαλούν τις αγωνίες και τα προβλήματα της σημερινής εποχής. Η διαδοχική εναλλαγή συγγραφέων προσδίδει στο κείμενο ευαισθησία αλλά και δυναμισμό ταυτόχρονα.. Η αποχώρηση τους από τον χώρο της συνάντησης τους στο τέλος εμπεριέχει σπόρους ελπίδας.
Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ Δήμο και Γεράσιμε, Γεράσιμε και Δήμο,για το πολύ όμορφο κείμενο σας που η ανάγνωση δεν τελειώνει με την τελευταία τελεία καθώς έχει ήδη προκαλέσει πνευματική ζύμωση στον αναγνώστη και ουδείς γνωρίζει τι οίνος θα παραχθεί από το πνεύμα του κειμένου. σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου