Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Ηράκλειο: Τα αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Ανακοινώθηκαν τα «Αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  για μαθητές Γ/σιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. ΠΕ Ηρακλείου του Δ. Ηρακλείου» για συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου (διήγημα, ποίημα) με θέμα: Εδώ είναι ο τόπος μου, που διοργανώθηκε από το Δ. Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου: Ενοχλώντας τις λέξεις, σε συνεργασία με τον Όμιλο «Φιλαναγνωσία & δημιουργική γραφή» της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων Δ. Ηρακλείου 2016.  Η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη, τη συγγραφέα κα Νίκη Τρουλλινού, την φιλόλογο κα Μαρία Φραγκιαδάκη, τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Αντώνη Καρτσάκη και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ηρακλείου κα Αγγελική Ζαχαράτου συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8) και αποφάσισε τα εξής:ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α.

Συγγραφή ποιήματος

ΓΥΜΝΑΣΙΑ    Ο Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στο μαθητή του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, Θωμά-Παναγιώτη Φραγκιαδάκη,  για το ποίημα με τίτλο: «Δημήτρης Λόγιος, ο Αϊθωμιανός».    Ο Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αρχανών, Κωνσταντίνα Τζαγκαράκη, για το ποίημα με τίτλο: «Ελλάδα».

 


    Ο Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αρχανών, Χρυσοβαλάντη-Παρασκευή Φραντζεσκάκη, για το ποίημα με τίτλο: «Εδώ είναι ο τόπος μου».ΛΥΚΕΙΑ

    Ο Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου   Ηρακλείου, Αγγελική Φουρούλη, για το ποίημα με τίτλο: «Ο Τόπος μου».    Ο Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαζίου, Ελπίδα Πατραμάνη, για το ποίημα με τίτλο: «Εκεί που ήταν οι γλάροι».    Ο Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαζίου, Ανθή Οικονόμου, για το ποίημα με τίτλο: «Ο τόπος μου».ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β.

Συγγραφή διηγήματος

ΓΥΜΝΑΣΙΑ    Ο Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γυμνασίου Χάρακα, Μαρία Μπαριτάκη,  για το διήγημα με τίτλο: «Εδώ είναι ο τόπος μου».    Ο Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του Γυμνασίου Γουβών, Δέσποινα Πλευράκη, για το διήγημα με τίτλο: «Μετά τις σπουδές».ΛΥΚΕΙΑ    Ο Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Ελευθερία Ζαμπετάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Το γράμμα που πρόσμενε…».    Ο Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ απονέμεται στη μαθήτρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Νεφέλη Μελεσσανάκη, για το διήγημα με τίτλο: «Εδώ είναι ο τόπος μου!».Σχόλιο της επιτροπής: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού διαπίστωσαν ότι τα κείμενα των μαθητών που υποβλήθηκαν ήταν επηρεασμένα από την κοινωνική μας συγκυρία και αποκαλύπτουν την κοινωνική ευαισθησία και τον προβληματισμό των εφήβων μας. Η Επιτροπή παρατήρησε, βέβαια, ότι τα κείμενα αυτά υστερούν στη μορφή και στην πρωτοτυπία, γεγονός που την ώθησε να μην χορηγήσει βραβεία, αλλά να διαχωρίσει τα κείμενα που διακρίνονται ανάμεσα στα άλλα.Συνολικά στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό συμμετείχαν οκτώ σχολεία (8) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ηρακλείου και συγκεκριμένα:

Γυμνάσια:  Αγίας Βαρβάρας, Αρχανών, Γουβών, Χάρακα.

Λύκεια: 1ο, 3ο, 13ο, ΓΕΛ Γαζίου.Η επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους εύχεται επιτυχία και πρόοδο στη ζωή τους.Tα βραβεία θα απονείμει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στην τελετή λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων 2016, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 και ώρα 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου