Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

«Το ανοιξιάτικο χαμόγελό σου»


Η τόσο δροσερή αναπνοή σου
και το ζεματιστό, γλυκό φιλί σου,
στους ουρανούς ψηλά με ανεβάζουν,
παράδεισο και κόλαση μου τάζουν.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τυφλόμυγα

Είναι βασισμένο σε μια θεατρική παράσταση, η οποία λεγότανε: «Τυφλομυία» και είχε ανέβει στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας. Η υπόθεση περιληπτικά ήταν πως μια πλούσια χήρα επρόκειτο να νυμφευθεί, αλλά οι φίλες της της δείχνουν πως ο μνηστήρας δεν είναι αυτός, που παρουσιάζεται, οπότε του σκαρώνουν μια φάρσα. Κάποια ονόματα έχουν αλλαχτεί, ώστε να είναι σωστό μετρικά το ποίημα, αλλά κι εξαιτίας της κακής μνήμης του στιχουργού σε σχέση πάντα με τα ονόματα!

Της πρότεινε ο δήθεν δικηγόρος,
ακούστηκε γι’ αυτόν μεγάλος ντόρος,
πως είναι πονηρός και προικοθήρας,
ζητά το χέρι της ωραίας χήρας.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Santa on prosac!


       Christmas were about to come and Santa Clause was making the same toys like the years that had passed. That’s why he felt so boring lately. Someone could say almost depressing. At this time, he was reading a letter, which was sent by a child. The letter wrote:
-“My dear Santa,
As you already know, I am a very good child, which eats his entire food and does his homework. In fact, I am so good, that I don’t want a gift for myself, but for my little sister, that she is one year old…”.
Clause thought:
-“It is such an altruistic child!”, and he continues reading:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΠΑΤΣΟΣ 2: Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!


 ΜΕΡΟΣ 1Ο
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
                                      Κεφάλαιο 1ο
Έτος 2031 Παραμονή Χριστουγέννων ΗΠΑ Ουάσιγκτον

Ο Καπετάν Λιχούδης έπαιζε χαρτιά με τον κατεψυγμένο, μέσα σε όζον, Καπετάν Μπάτσο και θυμόταν τα παλιά. Θα μου πείτε πως γινότανε αυτό. Η αλήθεια είναι πως ο Καπετάν Λιχούδης απλώς αράδιαζε τα χαρτιά πάνω στο θάλαμο κατάψυξης και μιλούσε στον Καπετάν Μπάτσο. Έλπιζε πως τον άκουγε. Στην πραγματικότητα ο Καπετάν Μπάτσος άκουγε τον Καπετάν Λιχούδη όσο τον άκουγαν και τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια που έτρωγε ο τελευταίος.
Σκεφτόταν το πως επιλέχτηκε από τον Καπετάν Μπάτσο, την εξωγήινη εισβολή το 2011, την κατάκτησή μας από τους εξωγήινους. Πως έγιναν όλα αυτά; Και γιατί ο Καπετάν Μπάτσος είναι κατεψυγμένος; Θα πρέπει να γυρίσουμε 21 χρόνια πίσω, για να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν δούμε, όμως, πως έγιναν όλα αυτά, πρώτα θα ρίξουμε μια ματιά στην εποχή του 2031.

                                                            ***

«Θα ληστέψω την πνοή και το κορμί σου»


Μια γυναίκα τριβελίζει στο μυαλό μου,
σαν την βλέπω, φλέγεται το πρόσωπό μου,
μου ‘χει κλέψει την ψυχή και τη καρδιά μου,
θέλω να την σφίξω μες στην αγκαλιά μου.

«Πες μου..σ’ αγαπώ Ελβίρα»


Χορεύουμε αιώνια τανγκό,
όπως γυρίζει η Γη γύρω από τον ήλιο,
εσένα μόνο τόσο αγαπώ,
σ’ έχω για σύντροφο, γλυκό εραστή και φίλο.

Κι ο Χάρος… έχει προβλήματα!



                                          «Η γνωριμία με τον… Χάρο»

Ο Χάρος είχε πάει στην κόλαση. Επισκεπτότανε τον φίλο του τον Δικέρατο, ο οποίος ήτανε διαβολάκι στην υπηρεσία του Σατανά. Ο Δικέρατος είπε στον Χάρο:
-«Γεια σου Χάροντα! Χρόνια και ζαμάνια! Δε σε βλέπω και συχνά στα μέρη μας!»
Ο Χάρος, που έψαχνε αφορμή για να κάνει παράπονο, απάντησε:
-«Εμ βέβαια! Πώς να έρθω; Αφού τρέχω μέρα, νύχτα! Ούτε βλέφαρο δεν κλείνω!»
Ο Δικέρατος, που θεωρούσε, πως κουραζότανε κι αυτός πολύ, αποκρίθηκε:
-«Τι να λέμε τώρα; Όλοι τρέχουμε στις μέρες μας….»
Ο Χάρος, όμως δεν αφήνει καρφίτσα να πέσει κάτω, οπότε λέει:
-«Κάτσε καλά βρε Δικέρατε! Όλα κι όλα! Εσύ δουλεύεις οχτάωρο! Σα δημόσιος υπάλληλος είσαι! Τσουρουφλίζεις τον ένα, σιγοβράζεις τον άλλο! Σπουδαία πράγματα!»
Μα ο Δικέρατος είχε διαφορετική άποψη και την εξέφρασε ως εξής:

«Ο εφοριακός»


Το παρακάτω κείμενο δεν είναι ένα διήγημα, αλλά η πρώτη μου έκθεση. Την έγραψα, όταν ήμουνα στο δημοτικό και την ξαναγράφω σήμερα, καθώς συνειδητοποίησα πως από μικρός είχα έφεση στη χιουμοριστική γραφή, αν και τότε είχα προσπαθήσει να γράψω ένα σοβαρό κείμενο, αλλά αν κρίνω από την τότε αντίδραση της αδερφής μου και της μητέρας μου, οι οποίες ξεκαρδιστήκανε, οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχα πετύχει το στόχο μου. Σας το παραθέτω, όπως το θυμάμαι.

                                               

Η ώρα είναι 2 τα μεσάνυχτα και ο ύπνος δε με παίρνει, ενώ, ξαφνικά, ακούγεται ένα δυνατό φρενάρισμα έξω από το σπίτι μας. Κοιτάω από το παράθυρο και βλέπω ένα μαύρο αυτοκίνητο. Ανοίγει η πόρτα κι από μέσα βγαίνει ένα κύριος με μαύρο κουστούμι, με μαύρο καπέλο και με μαύρο μπαστούνι. Κατευθύνεται προς το σπίτι μας και χτυπάει το κουδούνι μας. Βγαίνω ανήσυχος από το δωμάτιο μου και ανακαλύπτω πως και οι γονείς μου έχουν ξυπνήσει.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη μετά τον ύπνο τους.


                                       Εισαγωγή

Κάποτε, σε παλιότερους κόσμους, η Χιονάτη είχε περάσει δύσκολα, καθώς ως γνωστόν είχε φάει το δηλητηριασμένο μήλο της ζηλιάρας μητριάς και είχε πέσει σε ύπνο, που έμοιαζε με θάνατο, αλλά το μαρτύριό της τελείωσε όταν ένας στρατιώτης, που υπηρετούσε στο στρατό του πρίγκιπα, που μαγεύτηκε από την ομαρφιά της Χιονάτης, σκόνταψε πάνω στο φέρετρο της Χιονάτης κι έτσι ξύπνησε η τελευταία κι έζησε ευτυχισμένη με τον πρίγκιπα.
Μια ιστορία με κοινό σημείο αναφοράς τον ύπνο σα λήθαργο είχε και η Ωραία Κοιμωμένη, την οποία είχε καταραστεί η γριά μάγισσα, καθώς δεν την είχαν περιποιηθεί καλά οι γονείς της Ωραίας Κοιμωμένης και κατά κόσμο ονοματισμένη Αυγή.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σατιρικό Λεξικό


Α

Αγάπη: Το συναίσθημα, που οδηγεί τους περισσότερους άνδρες στην αγορά χρυσού δαχτυλιδιού, αλλά και στα σκαλοπάτια της εκκλησίας με την αγαπημένη τους. Επτά χρόνια αργότερα, κατά μέσο όρο, τους οδηγεί σε διαζύγιο.
Άγγελος: 1) Υβρίδιο ανθρώπου και πτηνού, το οποίο κατοικεί κυρίως στον παράδεισο, καθώς ποτέ δεν έχει ιδωθεί στην Γη.
2) Φύλακας άγγελος: Το πνεύμα εκείνο, που μας φυλάει για να μην πάθουμε τίποτα, αλλά προφανώς δεν δουλεύει με πλήρες ωράριο, καθώς σε κάποια ανυποψιάστη στιγμή αποδημούμε εις κύριον και γνωρίζουμε τον φύλακά μας από κοντά.
3) Χρησιμοποιείται και για τις γυναίκες, οι οποίες συνήθως είναι πολύ όμορφες και τόσο «δυνατές», που μπορούν να σύρουν και καράβι.
Αγνός: Έτσι είναι ο άνθρωπος, όταν γεννιέται. Στη συνέχεια, γίνεται αμαρτωλός κι αφού πεθάνει, συγχωρεμένος. Σε ειδικά σπάνιες περιπτώσεις γίνεται και άγιος, αλλά αυτό εξαρτάται κι από τις παρέες που είχε. Για παράδειγμα, μια ντουζίνα άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ως δάσκαλό τους τον Χριστό, έγιναν μετά θάνατον άγιοι.

«Καπετάν Μπάτσος:Η απαγωγή»


                                                1

«24 Δεκεμβρίου 2003. Πρέπει να πω χρόνια πολλά σε κάποιον Ευγένιο ή Ευγενία (Ο Καπετάν Μπάτσος γνώριζε όλες τις γιορτές και πάντα έλεγε χρόνια πολλά σε κάποιον γνωστό ή φίλο του. Αν δεν είχε κάποιο γνωστό, τότε έπαιρνε στην τύχη ένα άτομο από τον τηλεφωνικό κατάλογο).Άλλο ένα ταξίδι έχει φτάσει στο τέλος του. Έχω τρεις μέρες καιρό μέχρι να ξεμπαρκάρουμε. Αύριο το πρωί θα επισκεφθώ την τοπική αστυνομία για να δω αν έχουν κάποια υπόθεση που μπορώ να βοηθήσω. Προς το παρόν καληνύχτα μου».
          Το ημερολόγιο του Καπετάν Μπάτσου έλαβε τέλος και γι’ αυτή τη μέρα. Ο Καπετάν Μπάτσος προέρχεται από μια μακριά γενεά καπετάνιων. Η σειρά αρχίζει από τον προπάππου, του προπάππου, του προπάππου, του προπάππου, του προπάππου, του προπάππου, του Καπετάν Μπάτσου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως  ο πρώτος προπάππους ήταν και ο πρώτος καπετάνιος του πρώτου πλοίου, που κατασκευάστηκε στην ιστορία. Όλοι τους ήταν καπετάνιοι. Πραγματικοί θαλασσόλυκοι. Είχαν πάρει αποφάσεις σε φουρτούνες και δύσκολες στιγμές.

Ένα παραμύθι



Ήτανε μια αυγή σαν όλες τις άλλες και ο Όλυμπος είχε μόλις ξυπνήσει. Παρατηρούσε την ανατολή του ηλίου. Την θαύμαζε. Αναρωτιότανε από πού ερχότανε ο ήλιος. Που πήγαινε τα βράδια να κοιμηθεί. Μόλις συνήλθε από τον ύπνο, είπε στον ήλιο παρακλητικά:
-«Πες μου Ήλιε μια ιστορία από τα μαγευτικά σου ταξίδια!»
Ο Ήλιος είχε βαρεθεί την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά. Ο Όλυμπος δε φημιζότανε για τη μνήμη του και αυτό εκνεύριζε όλους όσους συνομιλούσαν μαζί του, οπότε ελαφρώς θυμωμένα απάντησε:
-«Το ίδιο παραμύθι θα λέμε βρε Όλυμπέ μου; Εγώ δεν ταξιδεύω! Η Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και φαίνεται ότι κινούμαι εγώ…ακίνητος είμαι σαν και σένα!»
Ο Όλυμπος δεν μπορούσε να το χωνέψει κι επιπλέον δεν του άρεσε που ήταν ακούνητος, συνεπώς είπε παραπονιάρικα:

Η απάντηση μιας πληροφορικάριου!


Αγόρι μου, αναλώνεις τον επεξεργαστή σου με άλυτα προβλήματα, ενώ πραγματικά θα έπρεπε να αναρωτιέσαι: Ποια η πιθανότητα να σου πω Σε αγαπώ, δεδομένου τον μισθό που παίρνεις. Επειδή κι εγώ δεν είμαι τυχαία και ξέρω κάποια πράγματα στον προγραμματισμό, γι’ αυτό σου παραθέτω τον παρακάτω ψευδοκώδικα:

Αρχή προγράμματος
Εκτύπωσε «Παρακαλώ, δηλώστε τον μισθό σας (όχι αυτόν που λέτε στην»       Εκτύπωσε « εφορία): »
Διάβασε Χ
Αν Χ=<1000 τότε
Εκτύπωσε «Περνώ τον καιρό μου μαζί σου, μέχρι να βρω κάτι καλύτερο.»
Αλλιώς αν 1000<Χ<=2000 τότε
Εκτύπωσε «Είσαι από τους καλύτερους εραστές μου μέχρι τώρα!»
Αλλλιώς αν 2000<Χ<=5000 τότε
Εκτύπωσε «Είμαι ερωτευμένη μαζί σου και σκέφτομαι να κάνουμε» Εκτύπωσε « οικογένεια.»
Αλλιώς

Η ερωτική εξομολόγηση ενός πληροφορικάριου!


Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η πιθανότητα να μου πεις Σ’ αγαπώ, δεδομένου ότι με αγαπάς; (P(Σ’αγαπώ/Με αγαπάς)). Όμως, εγώ δεν θα κάτσω με δεσμευμένα χέρια και θα γράψω ένα ψευδοκώδικα, που θα δώσει μια έξοδο, σύμφωνα με τον παρακάτω αλγόριθμο:

Αρχή προγράμματος
Εκτύπωσε «Δώσε ένα ακέραιο αριθμό: »
Διάβασε Ν
Αν Ν mod 2 == 0 τότε
Εκτύπωσε «Σε αγαπώ»
Αλλιώς

«Αν ήταν η ζωή ερωτική σαν παραμύθι»


Και τι δε θα ‘κανα για να κερδίσω την καρδιά σου,
αν ήταν η ζωή ερωτική σαν παραμύθι,
θα ήταν ανοιχτός ο δρόμος προς την αγκαλιά σου,
θα γέμιζαν από αγάπη τα χτιστά σου στήθη.

«Θεά Τύχη»


Γλυκιά, θεά μου τύχη χαμογέλα
και δώσε χάρη στην βαθειά μου τρέλα,
μπας και κερδίσω το παιχνίδι τούτο,
μιας κι έχουν μπει με όλο τους τον πλούτο.