Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Επανέρχεται το #twitterFiction Festival

Το Twitter ανήγγειλε το #twitterFiction Festival 2014, δίνοντας συνέχεια στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2012.

«Το Twitter είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αφηγούνται ιστορίες όλη τη μέρα, κάθε μέρα» είναι το μότο που χρησιμοποιεί το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη δεύτερη έκδοση του λογοτεχνικού του φεστιβάλ, όπου ο καθένας καλείται να συμμετέχει τουιτάροντας μια ιστορία μυθοπλασίας.

Το #twitterFiction Festival 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2014 με τρεις «κατηγορίες» συγγραφέων: αυτών που είναι ήδη καταξιωμένοι στον χώρο της λογοτεχνίας, αυτών που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή του Twitter και θα έχουν ιδιαίτερη προβολή [γι' αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου] και όλων των υπολοίπων που θέλουν να συμμετέχουν ελεύθερα στη διάρκεια του φεστιβάλ, τουιτάροντας την ιστορία τους με το hashtag #TwitterFiction.Οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να αναφέρουν συνοπτικά το είδος και την υπόθεση της αφήγησής τους και πώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν το Twitter για να τη διηγηθούν.

Στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, www.twitterfictionfestival.com, περιγράφονται διάφοροι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς [τουιτάροντας φωτογραφίες, δημιουργώντας λογαριασμούς χρηστών κλπ] για να διηγηθεί την ιστορία του. 

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ παραμένει η ίδια: η αφήγηση μιας ιστορίας με tweets των 140 χαρακτήρων.

Nα μια ιστορία που μας αρέσει πολύ, από το πρώτο φεστιβάλ. Την έγραψε ο Elliot Holt, ανήκει στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος και έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς εμείς ως αναγνώστες καλούμαστε να δώσουμε την δική μας υπόθεση για την κατάληξη της ηρωίδας: http://storify.com/penguinpress/elliotholt-s-twitterfiction-story

Το φετινό #twitterFiction Festival πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Αμερικανών Εκδοτών και του εκδοτικού ομίλου Penguin Random House. 

Για την πηγή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου