Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δελτίο τύπου για το διήμερο εκδηλώσεων της Θάσου

 


Τον Οκτώβρη του 2020 είχε προκηρυχθεί λογοτεχνικός διαγωνισμός στην μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Διαμαντόπουλου. Ο διαγωνισμός πρέσβευε την ανθρωπιά και την ευγένεια. Αξίες που ήταν ταυτόσημες με τον χαρακτήρα του Παπαγιώργη. Τον διαγωνισμό αυτόν τον είχε προκηρύξει η κόρη και ποιήτρια (όπως ο αείμνηστος πατέρας της), η κα Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου και τον διοργάνωσε με την βοήθεια του άντρα της κ.Χαράλαμπο Φιλιππίδη, αλλά και με την αρωγή του δήμου της Θάσου.

 Δύο χρόνια μετά ωρίμασαν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων στην Θάσο για να τιμήσουμε την μνήμη του Πατέρα Διαμαντόπουλου, αλλά και να πραγματοποιηθεί και η τελετή βράβευσης των βραβευθέντων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 18/06/22 έγινε μια σεμνή τελετή στον επιτροπικό ναό του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία του Παπαγιώργη τοποθετήθηκε στον ναό προς τιμή της μνήμης του. Την τελετή τίμησε και ο δήμαρχος της Θάσου, ο κ. Ελευθέριος Κυριακίδης. Επιπλέον, διαβαστήκανε δυο ποιήματα που τιμάνε την μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου, αυτό του Ελευθέριου Μουφτόγλου και ένα του Γεράσιμου Μοσχόπουλου.

Το βράδυ του ίδιου Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ποσειδώνα με την Αμφιτρίτη. Υπήρχαν επίσημοι καλεσμένοι. Ακολούθησε εορταστικό γεύμα για να τιμήσουν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το επόμενο πρωί της Κυριακής, δηλαδή στις 19/06/22, έλαβε χώρα στην Εκκλησία του αγίου Νικολάου μνημόσυνο για τον Παπαγιώργη. Αμέσως μετά έγινε η τελετή βράβευσης. Είχαν έρθει βραβευθέντες από όλη την Ελλάδα για να τιμήσουνε την μνήμη του Πατέρα Διαμαντόπουλου. Υπήρχαν πολλά και συγκινητικά ποιήματα. Το ελπιδοφόρο ήταν ότι υπήρχαν πολλά και πολύ αξιόλογα βραβευμένα ποιήματα και από παιδιά του λυκείου, του γυμνασίου, αλλά και του δημοτικού, όπου μιλούσαν για την ανθρωπιά και την ευγένεια! Η κα Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου ήθελε να διαβαστούν τα ποιήματα όλων των βραβευθέντων, οπότε οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όλα τα βραβευθέντα ποιήματα.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην φιλοξενία της κας Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου και του συζύγου της, κ Χαράλαμπου Φιλιππίδη, καθώς και σε όλους τους Θασίτες, αφού είναι εγκάρδιοι και φιλόξενοι.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν, όπως προείπα, ελπιδοφόρο, αφού και οι μικροί βραβευθέντες γράψανε για την ανθρωπιά και την ευγένεια. Τις δυο αξίες αυτές πρέσβευε και ο αείμνηστος Πατέρας Διαμαντόπουλος. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας.

 

Με πολλή εκτίμηση,

 

Γεράσιμος Μοσχόπουλος

Λογοτέχνης, Προγραμματιστής.

  

Ακολουθούνε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου