Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήμα­τος - Ποίησης «Ιδεόπνοον»

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός
Διηγήμα­τος - Ποίησης
(Με ελεύθερο θέμα)
Λογοτεχνική – Συγγραφική ομάδα «Ιδεόπνοον»,
Περιοδικά: Πνοές λόγου & τέχνης και iamvosart
Εφημερίδα: Πνοές Πολιτισμού

«ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»
Αποστολή κειμένων, για το μεν διήγημα όριο έως τρεις σελί­δες, για τη δε ποίηση όριο έως τριάντα στίχους, με ψευδώνυμο, σε πέντε αντίτυπα με απλή ταχυδρομική επι­στολή.
Έξω από το φάκελο να ορίζεται η κατηγορία διήγημα ή ποίηση, ενώ τα πλήρη στοιχεία  των ενδιαφερομένων (ηλικία, ονο­ματε­πώνυμο, διεύθυνση, email -αν υπάρχει- κινητό ή σταθερό τηλέφωνο) να εσωκλείονται απαραίτητα σε δεύτερο φάκελο (κλειστό), έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο.
Η ηλικία  είναι απαραίτητη. Οι δε συμμετοχές  στο διαγωνισμό ορίζονται
από ηλικίας 15 ετών και άνω.
Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δη­μοσι­ευτεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο και να είναι γραμμένα αποκλειστικά
σε ηλεκτρονικό υπολογι­στή.

Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί  από τους ενδια­φερόμε­νους για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας, με μέγεθος γραμματοσειράς: Times new Roman 12, διάστιχο 1. 


Ημερομηνία έναρξης συμμετοχής του διαγωνισμού, ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2016  και ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η
25η Φεβρουαρίου 2017.
Ως ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που ανα­γράφεται στην ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου.

Τα αποτελέσματα  του διαγωνισμού  θα ανακοινωθούν  απο­κλειστικά και μόνο σε με­γάλη εκδήλωση το 2017. Όσοι εκ  των νικητών (αφορά μόνο τους διαμένοντες στην Αθήνα) δεν παρευρεθούν οι ίδιοι ή αντιπρόσωποι αυτών κατά την απονομή, ακυρώνεται η βράβευσή τους.
 Τα έργα των διαγωνιζομένων δεν επιστρέφονται.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι σαφείς και θα τηρηθούν από­λυτα από την κριτική επι­τροπή.

Σε μια προσπάθεια προώθησης της λογοτεχνίας, ανα­κοινώ­νουμε ότι και στις δυο κατη­γορίες (διήγημα-ποίηση) του 12ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Διηγή­ματος και Ποίησης, θα εκδοθεί ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ με έργα των διαγωνιζομένων, ανε­ξαρτήτως διάκρισης. Όσοι θα συμμετέχουν στην Ανθολογία που θα προκύψει, με κόστος συμμετοχής το ποσό των 25€ ανά κατηγορία, για κάλυψη προβολής, προώθησης και συστημένης τα­χυδρομικής αποστολής, θα συμμετέχουν  παράλληλα, μετά από μια ειδική προσφορά των εκδόσεων «ΠΝΟΕΣ λόγου & τέχνης»,  στην ΕΤΗΣΙΑ  ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ  ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ. 
Οι συμμετέχοντες στην ανθολογία, θα μας αποστεί­λουν την συμμετοχή τους και σε
cd -το οποίο θα ανοι­χθεί μετά το πέρας του διαγωνισμού- εκτός των πέντε (5) αντιτύ­πων, και επίσης μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν τη δημοσίευση των κειμένων τους.
Όταν τυπωθεί η ανθολογία θα πάρουν οι συμμετέχοντες ένα (1) αντί­τυπο δωρεάν με την ευ­καιρία να αγοράσουν κι άλλα αντίτυπα σε οικονομικό κόστος. Θα γίνει  παρουσίαση των ανθολογούμενων λογοτεχνών σε μεγάλη εκδήλωση, όπως επίσης και στην πολιτιστική εφημε­ρίδα «Πνοές Πολιτισμού-Ιδεόπνοον» και στα πε­ριο­δικά «Πνοές λόγου & τέχνης» και «iamvosart». Κατά την εκτύπωση θα τηρηθεί αλφαβητική σειρά.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:
ΠΡΟΣ κ. ΑΡΕΤΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ ή κ. ΝΙΚΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ
(ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ)
             ΓΙΑ ΤΟΝ «12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – ΠΟΙΗΣΗΣ»

        ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΘΥΡΙΔΑ: 48050, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Τ. Κ. 132 31

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΘΥΡΙΔΑ 48050, ΤΑΧ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ. 13231, ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ή ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΕ ΑΡΙΘΜ. IBAN: GR77 O171 0430 0060 4301 0267 792
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
E-MAIL: ideopnoon@gmail.com
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 10-12, ΑΘΗΝΑ, Τ. Κ. 105 59
Επιτροπή Κρίσης «Ιδεόπνοον»

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή για να καταλάβουν και οι αναγνώστες η αξία ενός βραβευμένου έργου κρίνεται από την συμμετοχή του ποιητή στην τελετή απονομής των βραβείων; Ή η αξία του έργου μηδενίζεται μόλις η διοργανωτές αντιληφθούν ότι ο δημιουργός δεν πήγε να παραλάβει το έργο του; Και μη χειρότερα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Γκόγκα υπάρχουν πολλοί Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί με διάφορους και ποικίλους όρους. Ο καθένας συμμετέχει σε αυτούς που πιστεύει ότι δεν τον θίγουν οι όροι αυτών των Λογοτεχνικών Διαγωνισμών. Αρκετοί Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί έχουν αυτόν τον όρο τυπικά ή άτυπα, καθώς από την πλευρά τους έχουν ανάγκη την συμμετοχή των Διαγωνιζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Μοσχόπουλε καλημέρα σας και δεχτείτε την εκτίμησή μου. Δεν διαφωνώ μαζί σας, απλώς αναρωτιέμαι για αυτή την πρακτική η οποία ουσιαστικά απορρέει από την....."ανάγκη την συμμετοχή των Διαγωνιζομένων" Το σχόλιό μου είναι γενικό και δεν αναφέρεται μόνο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Όπως όμως διατυπώνεται στις προκηρύξεις των διαγωνισμών αυτών δημιουργεί τουλάχιστον σε πολύ κόσμο μια αρνητική εντύπωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βρίσκω λογικό ως ένα σημείο να έχει ο Διαγωνισμός την ανάγκη της συμμετοχής των διαγωνιζομένων. Τώρα βέβαια να φτάνει σε βαθμό να ακυρωθεί το βραβείο, τότε πάμε σε άλλο άκρο. Παραλα αυτά, συμφωνώ στο γεγονός ότι καλό είναι και ο βραβευθέντας να δίνει την παρουσία του, αφού άλλωστε γι' αυτόν γίνεται η εκδήλωση. Είναι λίγο απαξιωτικό για τον Διαγωνισμό, όταν ο βραβευθέντας δεν παραυρεθεί στην εκδήλωση, όταν γίνεται στην πόλη του. Τώρα, αν υπάρχει σοβαρός λόγος, τότε αυτό είναι κάτι άλλο. Εκδήλωση χωρίς βραβευθέντες πάντως δεν μπορεί να γίνει. Θα προτιμούσαν να μην μιλήσουμε δημόσια άλλο γι' αυτό το θέμα. Αν θέλετε να συνεχίσουμε την κουβέντα στείλτε μου στο gerasimos2002@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο ανθολόγιο θα δημοσιευτουν όλα τα έργα ή θα υπάρχει πρώτα αξιλόγηση (εκτός των διακριθέντων στον διαγωνισμό).
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω δεν υπάρχει αξιολόγηση, αλλά για σιγουριά καλύτερα μπορείτε να στείλετε email στους διοργανωτές του διαγωνισμού (εγώ απλώς τον αναδημοσιεύω): ideopnoon@gmail.com Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή