Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Προκηρύχθηκε ο 4ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος «Αντ. Σαμαράκης»

Παρά την οικονομική κρίση και τη δύσκολη συγκυρία που περνά η κοινωνία, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τολμά για τέταρτη συνεχή χρονιά να πραγματοποιήσει τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης», δίνοντας με αυτό τον τρόπο διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Τσιαντής με τους συνεράτες του, κ. Θωμά Στεργιόπουλο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού και την κ. Όλγα Χρήστου Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Νικ. Πλαστήρας» παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου, καλώντας όλους όσους θέλουν και μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. 

Ο κ. Τσιαντής

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας προκηρύσσει τον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης». Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Επίσης να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος (γέννηση 1967 και εντεύθεν). Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί. Το καθένα, καλό θα είναι να μην ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις. Το θέμα είναι ελεύθερο. Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα. Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί και ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης. Επίσης:
Στον 1
ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 1.500,00 €
Στον 2
ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 1.000,00 €
Στον 3
ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 500,00 €
Στους επόμενους 3 διακριθέντες ειδικός έπαινος.
Και όσον αφορά στους 16 πρώτους διακριθέντες, τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην Ανθολογία η οποία θα εκδοθεί.

Οι κ. Στεργιόπουλος και Χρήστου

Τόσο ο κ. Στεργιόπουλος όσο και η κ. Χρήστου αναφέρθηκαν στα τεχνικά ζητήματα του διαγωνισμού, τονίζοντας οτι οι όροι του θα σταλούν σε κάθε ΟΤΑ, Πανεπιστήμιο, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Καταστήματα Κράτησης κλπ, ώστε να λάβουν μέρος όσα περισσότερα άτομα μπορούν. «Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ταχ. Δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100, με την ένδειξη «Για τον Δ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης». Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Σεπτεμβρίου του 2013, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου. Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά (7) αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά  ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα είναι τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα – επώνυμο – πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, επικυρωμένη φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο κ. Παναγιώτης Νάνος, η κ. Μαρίτα Μπαρμπαρούση, η κ. Τασούλα Τσιλιμένη, ο κ. Αντώνης Σκιαθάς και ο κ. Δημήτρης Παπαχρήστος. Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου Καρδίτσας στις αρχές του 2014. Για τυχόν άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαδίκτυο, στη Δ/νση: www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (logos.samarakis@gmail.com), ή στo τηλέφωνο 24413.52208 κ. Στέλλα Κορομπίλια». 

Για την πηγή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου