Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.),

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Κοσμητεία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α. Π. Θ., συμμετέχοντας στον εορτασμό συμπλήρωσης 30 χρόνων ανωτατοποίησης της Σχολής και στην Πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκήρυξε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Λυκείου, σπουδαστές και φοιτητές, με θέμα: «Αθλητισμός – Αθλητικό Ιδεώδες».
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1)Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Λυκείων, σε σπουδαστές και σε φοιτητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα λογοτεχνικά είδη: ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, με επιλογή του ενός λογοτεχνικού είδους ή και δύο. Το ποίημα να είναι μέχρι 30 στίχους, το διήγημα έως 6 σελίδες και το δοκίμιο από 5 έως 10 σελίδες. Τα έργα να δαχτυλογραφηθούν σε μέγεθος γραμματοσειράς 12.
2)Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αθλητισμός – Αθλητικό Ιδεώδες».
3)Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους σε τέσσερα αντίτυπα, το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014, με ψευδώνυμο στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), Τσιμισκή 128, Τ. Κ. 546 21 Θεσσαλονίκη, (απλά και όχι συστημένα). Σε κάθε έργο και στα αντίτυπα, όπως και στον φάκελο αποστολής θα αναγράφεται το ψευδώνυμο. Μέσα στον φάκελο αποστολής μαζί με το λογοτεχνικό έργο θα υπάρχει μικρότερος φάκελος κλειστός, όπου θα αναγράφεται το πραγματικό όνομα, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου.
4)Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων. Συγκεκριμένα: τον Βασίλειο Καϊμακάμη (Επίκουρο Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α.), τον Αθανάσιο Αναστασίου (Αναπληρωτή Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών), την Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Λογοτέχνιδα, Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος) και την Νανά Παπαϊωάννου (Φιλόλογο, λογοτέχνιδα, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος).
5)Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο και 3ο) στους διαγωνιζόμενους μαθητές των Λυκείων και τρία βραβεία (1ο, 2ο και 3ο) στους σπουδαστές και στους φοιτητές. Τα 30 καλύτερα έργα θα εκδοθούν με τίτλο: «Η Λογοτεχνία στον Αθλητισμό» και στους διαγωνιζόμενους των οποίων τα έργα θα βρίσκονται σ’ αυτή την έκδοση θα τους αποσταλεί από ένα αντίτυπο του βιβλίου δωρεάν.
6)Η απονομή των βραβείων θα γίνει κατά την διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης των 30 χρόνων ανωτατοποίησης της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για την πηγή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου