Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Στα Λογοτεχνικά Βραβεία Μίμης Σουλιώτης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απονέμει βραβείο ποιητικής Διάκρισης στην Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» και το «Εργαστήριο αγωγής για το βιβλίο - Βιβλιολογείον» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στα πλαίσια των εγκαινίων του Παραδοσιακού Τυπογραφείου της Παιδαγωγικής Σχολής, μια ιδιαίτερη λογοτεχνική βραδιά, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και οι τιμητικές διακρίσεις για τον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος "Μίμης Σουλιώτης" που διοργάνωσε το Πρόγραμμα.

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι το ποιημα "Απών" της Θάσιας ποιήτριας Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου συγκαταλέχθηκε ανάμεσα σε εκείνα που η Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους Παυλίνα Παμπούδη (ποιήτρια), Στρατή Πασχάλη (ποιητής) και Κωτόπουλο Η. Τριαντάφυλλο (ποιητής), εκρινε άξια βραβευσης και επέλεξε να συμπεριληφθούν στον τόμο που εκδοθηκε άμεσα από τις εκδόσεις "Δίγαμμα". Η βράβευση  πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία συγκέντρωσε 498 συμμετοχές, τόσο από τον Ελλαδικό Χώρο όσο και από Έλληνες της Κύπρου και της ομογένειας οι οποίες, με τη γενική ομολογία των μελών της κριτικής επιτροπής, διέθεταν υψηλή ποιότητα και δημιουργικότητα.
 






Θερμές  ευχαριστίες  για την  αγαστή  συνεργασία: 
Στον Διευθυντή του Ωδείου Φλώρινας  κ. Βασίλειο Κίτσο και στα μέλη του Μουσικού Συνόλου
Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναπήρων Βόρειας Ελλάδας 
Στους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 
Στους Ιωάννα Βλάχου – Γιώργο Κορακιανίτη και τους συνεργάτες τους:Μιχάλη Ασίκη, Δημήτρη Αγγελόπουλο, Μάκη Τζαμπατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου