Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Αμφικτυονία Ελληνισμού, με την ευκαιρία του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αμφικτυόνων, που θα πραγματοποιηθεί το 2014, προκηρύσσει Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με τίτλο «Ο λόγος ο Ελληνικός, φως της Οικουμένης».

   Κάθε ποιητής από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί να συμμετάσχει με ένα ποίημα μέχρι 30 στίχους (σειρές). Το θέμα είναι ελεύθερο με την έννοια ότι, κάθε λογοτεχνική δημιουργία είναι λόγος Ελληνικός.

   Τα ποιήματα θα είναι γραμμένα αποκλειστικά στην Ελληνική γλώσσα με στίχο  έμμετρο, ή ελεύθερο, με σωστή ορθογραφία και στίξη.

   Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος δημιουργοί, είτε είναι μέλη της Αμφικτυονίας, είτε όχι.

   Τα ποιήματα θα υποβληθούν σε 5 αντίγραφα, κατά προτίμηση γραμμένα σε υπολογιστή. Σε κάθε αντίγραφο, όπως και στο φάκελο αποστολής, θα αναγράφεται ΜΟΝΟ το ψευδώνυμο του ποιητή, ενώ μέσα στο φάκελο θα υπάρχει και δεύτερος μικρός φάκελος, κλειστός, με τα πλήρη στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, e-mail αν υπάρχει και το ψευδώνυμο που αναγράφεται στα ποιήματα).

   Οι συμμετοχές θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στα γραφεία μας, Κορυτσάς 24, ΤΚ 54638, Θεσσαλονίκη, μέχρι την 31/5/2013.

   Τα ποιήματα θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από πενταμελή επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δοθούν, όπως κάθε φορά, βραβεία, κατά το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αμφικτυόνων.

   Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 215659 της Αμφικτυονίας, 6977321330 κον Δημήτρη Μπουκόνη, Πρόεδρο της Αμφικτυονίας και 6937202886 κον Λευτέρη Μουφτόγλου, Ταμία. 
Για την πηγή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου