Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών

ΠΡΑΚΤΙΚΟ


Της Κριτικής Επιτροπής Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2013


Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λευτέρη Β. Τζόκα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Ειδικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Σταύρο Σταύρου, συγχαίρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αυτό. Αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν αντικειμενικά και ο καθένας χωριστά τα υποβληθέντα προς κρίση έργα Ποίησης και Διηγήματος συνήλθαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 στη Στέγη της Ένωσης (Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 2ος όροφος), ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης, για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και αποφάσισαν τα ακόλουθα:


Σύμφωνα με την προκήρυξη και τις δεσμεύσεις της, αναδείχτηκαν ομόφωνα και παμψηφεί να μοιράζονται πολλά βραβεία του Διαγωνισμού γιατί ισοβάθμισαν. Έτσι, έτυχε μεγαλύτερος αριθμός των βραβευθέντων κειμένων. Αυτονόητο είναι ότι και άλλα κείμενα θα μπορούσαν να τύχουν τιμητικής διάκρισης. Οι δεσμεύεις όμως της προκήρυξης του διαγωνισμού δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.



1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Καλημέρα κι ευχαριστώ», με το ψευδώνυμο «Πυθαγόρας» που ανήκει στον κ. Άρη Χαραλαμπάκη και ισοβαθμούν το ποίημα «Σιδερένιοι Σταυροί» με το ψευδώνυμο «Ηπειρώτισσα», που ανήκει στην κα Μάρω Δήμου-Τσούτσινου και το ποίημα «Οι λέξεις…» με ψευδώνυμο «Ποντοπόρος» που ανήκει στον κ. Σπύρο Ραδίτσα.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Έλληνες φιλόσοφοι παντοτινοί προπάτορές μας» με το ψευδώνυμο «Άρχοντας» που ανήκει στον κ. Λεωνίδα Χαζίρογλου και ισοβαθμούν, το ποίημα «Καυτή επιθυμία» με το ψευδώνυμο «Λαλητής» που ανήκει στον κ. Σωτήρη Μαντζούτσο και το ποίημα «Γενιά μας η άδικη» με το ψευδώνυμο «Σελλός» που ανήκει στον κ. Θεοφάνη Β. Παυλίδη.Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ, στο ποίημα «Πόσο θα ήθελα», με το ψευδώνυμο «Ονειροπόλος» που ανήκει στον κ. Ανδρέα Κάππα και ισοβαθμούν, το ποίημα «Θυμώνει», με το ψευδώνυμο «Δημήτρης Ευαγγέλου» που ανήκει στον κ. Μιλτιάδη Ντόβα και το ποίημα «Κωστής Τσικλητήρας – Ο ηρωικός Ολυμπιονίκης» με το ψευδώνυμο «Πίνδαρος» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Σεισμογράφος» με το ψευδώνυμο «Αγγελική» που ανήκει στην κα. Ελένη Λαμνάτου που ισοβάθμισε, με το ποίημα «Στο τέλος κάποιας εορτής» με το ψευδώνυμο «Κρεύσις» που ανήκει στον κ. Αντώνη Χρ. Δημητρίου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Φωτογραφία» με το ψευδώνυμο «Μπλανς Μωμπέλ» που ανήκει στην κα. Φωτεινή Νικολαΐδου που ισοβάθμισε με το ποίημα «Κλαις φτωχέ του Θεού» με το ψευδώνυμο «Ερατώ» που ανήκει στην κα Αικατερίνη Μαλάκη.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ, στο ποίημα «Ελλάδα μου» με το ψευδώνυμο «Ερωτόκριτος» που ανήκει στην κα. Χρυσάνθη Τίγγελη-Βασιλική και ισοβάθμισε το ποίημα «Αγάπη ή Φιλία» με το ψευδώνυμο «Σαπφώ» που ανήκει στην κα Ζαννέτα Καλύβα-Παπαϊωάννου.



2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ


Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Η αλαφροΐσκιωτη» με το ψευδώνυμο «Μαργαρίτα Τρανού», που ανήκει στην Κα Αλεξάνδρα Παυλίδου-Θωμά, που ισοβαθμούν, το διήγημα «Πέστε μου…» με το ψευδώνυμο «Συριανός» που ανήκει στον κ. Γιάννη Κ. Τσώλη και το διήγημα «Η Ευτυχία της ζωής» με ψευδώνυμο «Ηλέκτρα» και ανήκει στην κα Ευθυμία Παβέλη.

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Η χαμένη λευκότητα» με το ψευδώνυμο «Μαργαρίτα» που ανήκει στην κα. Ελένη Λαμνάτου που ισοβαθμεί με το διήγημα «Το παιδοδιώξιμο» με το ψευδώνυμο «Στρατής Δόξας», που ανήκει στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη.

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο διήγημα «Κλονισμένη συνείδηση» με το ψευδώνυμο «Σωκράτης» που ανήκει στον κ. Γιάννη Καρβελά και ισοβαθμούν, το διήγημα «Ο Έκτωρ» με το ψευδώνυμο «Παράσχος» και ανήκει στον κ. Κων/νο Πάτσαλο και το διήγημα «Ο μικρός μας κήπος» με το ψευδώνυμο «Αυτόλυκος» που ανήκει στον κ. Χρήστο Γκούμα.

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Στο Ζάππειο μια μέρα…» με το ψευδώνυμο «Νοσταλγία» και ανήκει στην κα Ζαννέτα Καλύβα-Παπαϊωάννου.

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Αντίο», με το ψευδώνυμο «Αστάρτη» και ανήκει στην κα. Βασιλική Γεωργατζόγλου.

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα «Οι κόμποι» με το ψευδώνυμο «Ευνίκη» και ανήκει στην κα Δέσποινα Πετρή και ισοβαθμεί με το διήγημα «Ο δρόμος» με το ψευδώνυμο «Γενοβέφα» και ανήκει στην κα Αποστολία Βουλτσίδου.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟΥ – ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στο πόνημα «Η δημιουργία και το αγωνιώδες SOS του Αμβρακικού κόλπου» με το ψευδώνυμο «Άρης Αμβρακιώτης» που ανήκει στον κ. Αριστείδη Σχισμένο.


4. ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

α) Ποίησης (εσωτερικού)

1. Στον κ. Απόστολο Ι. Πάσχο με το ψευδώνυμο «Γραικός γηγενής» για το ποίημά του «Πιστεύω».

2. Στην κα Μαρία Γεωργίου με το ψευδώνυμο «Ερωφίλη» για το ποίημά της «Ο Ήλιος έσβησε…»

3. Στον Αρχιμανδρίτη π. Μιλτιάδη Μίτσελλ με το ψευδώνυμο «Νοσταλγός» για το ποίημά του «Αθανασία».

4. Στον κο Λευτέρη Χ. Αρμελινό με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος» για το ποίημά του «Ο… ποιητής…».

5. Στον κ. Γιάννη Μανιατόπουλο με το ψευδώνυμο «Αχιλλεάς Μπιθύζης» για το ποίημά του «Η στάχτη».

6. Στον κ. Δημήτρη Κολιδάκη με το ψευδώνυμο «Βίκτωρας Παρίσης» για το ποίημά του «Ναυάγιο ονείρων».

7. Στον κ. Νίκο Μπακαφούκα με το ψευδώνυμο «Ιθάκη» για το ποίημά του «Καλημέρα ζωή».

8. Στην κα Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη με το ψευδώνυμο «Σαν μουσική» για το ποίημά της «Πατρίδα μου».

9. Στην κα Ευγενία Παπασταύρου-Δασκαλάκη με το ψευδώνυμο «Ελπίδα» για το ποίημά της «Ελπίδα ζωής».

10. Στην κα Μαρία Σουρή-Κοσιώρη με το ψευδώνυμο «Μίκα» για το ποίημά της «Σε… σένα».

11. Στον κ. Ανδρέα Αποστολίδη με το ψευδώνυμο «Θρακιώτης» για το ποίημά του «Η κόρη».


β) Ποίησης (εξωτερικού)

1. Στην κα Αγλαΐα Σεργίου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Αγλαόκαρπη» για το ποίημά της «Το παράπονο μιας Μάνας».

2. Στην κα Τασούλα Μάρκου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Βασίλειος Λάσκαρης» για το ποίημά της «Ανοχύρωτη πόλη».

3. Στον κ. Ηλία Ηλία Χατζήμιχαηλ (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Τεύκρος» για το ποίημά του «Η Γη, ο Χάρος τζο Θεός».


γ) Διηγήματος (εξωτερικού)

1. Στην κα Τασούλα Μάρκου (Κύπρος) με το ψευδώνυμο «Θεοδώρα Αναστασοπούλου» για το διήγημά της «Δεύτε λάβετε φως».

Πιστεύουμε ως Κριτική Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών να φέραμε σε πέρας την αποστολή μας ευσυνείδητα και με δικαιοκρισία. Δεν διεκδικούμε το έπαθλο του αλάθητου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το 2013.



Αθήνα, 14-11-2013

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Β.ΤΖΟΚΑΣ              Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ       ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Για την πηγή πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου