Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το "Λόγων Παίγνια" παρουσιάζει κύκλο σεμιναρίων ΤΕΧΝΗ και ΘΕΡΑΠΕΙΑ







Το «Λόγων Παίγνια» και οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν, θέλοντας να κάνουμε ισχυρό το «Μαζί», κάτι για το οποίο προσπαθούμε καθημερινά, ο καθένας από τη δική του πλευρά, έχοντας επίγνωση των καιρών και των καταστάσεων, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο βατή, πιο ήπια, πιο ήρεμη.

Σεβόμενοι τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε καθημερινά, συνεργαζόμαστε, μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, βλέπουμε ότι η «κρίση» είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι μαζί προς το καλύτερο. Έχει λεχθεί ότι η τέχνη ημερεύει/θεραπεύει τους ανθρώπους. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική, η δημιουργία με πηλό, η τέχνη δηλαδή να δημιουργείς ομορφιά, αρμονία, ισορροπία, προσφέρει ένα είδος ιαματικής μαγείας. Σε κάνει τον ίδιο δημιουργό. Επέρχεται η «αγία» κάθαρση και η θεραπευτική ανακούφιση.
Οι απαντήσεις που ζητάμε είναι όλες μέσα μας. Το ίδιο και οι λέξεις, οι ήχοι, οι κινήσεις, τα χρώματα, η δημιουργία ανά πάσα στιγμή. Όλα μέρος του Σύμπαντος είναι. Μέρος της δημιουργίας του, όσο κι αν μας φαίνεται μακρινό, είμαστε κι εμείς. Ας επικοινωνήσουμε με την επιστημονική εξήγηση της έσω γνώσης. Για το σκοπό αυτό, διοργανώσαμε έναν κύκλο σεμιναρίων με όνομα «ΤΕΧΝΗ και ΘΕΡΑΠΕΙΑ». Πρόκειται για μία σειρά σεμιναρίων, που το καθένα από αυτά αναφέρεται σε μια μορφή τέχνης και το πώς μπορεί να επιδράσει αυτή θεραπευτικά στον Άνθρωπο. Το κάθε σεμινάριο συνοδεύεται και από το αντίστοιχο βιωματικό εργαστήριο που σκοπό έχει να βοηθήσει στην κατανόηση της θεραπείας μέσω τέχνης και στον τρόπο που αυτή επιδρά στον ψυχισμό του κάθε ανθρώπου.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8 – 10 Ακρόπολη) από ώρα 3.30μ.μ – 6.30 μ.μ. τις παρακάτω Κυριακές:

12/1 Δραματοθεραπεία
19/1 Μουσικοθεραπεία
26/1 Χοροθεραπεία
2/2 Εικαστική θεραπεία
9/2 Δημιουργική έκφραση και θεραπεία μέσω χειροτεχνίας - έκθεση έργων
15 /2 Παιγνιοθεραπεία
22- 23/2 Σεμινάριο δημιουργικής γραφής
2/3 Επίλογος

Για τη συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, εκτός από το σεμινάριο δραματοθεραπείας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail του περιοδικού μας: logwn_paignia22@yahoo.gr

Είσοδος Ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου