Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 33ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (Π.Ε.Λ.)

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον       33ον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2014. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου : Ποίηση, Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Θεατρικό Έργο, Δοκίμιο, Παραμύθι.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ενήλικες ελληνόφωνοι, εξαιρουμένων των βραβευθέντων στον εν λόγω διαγωνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια με Α΄ βραβείο για την κατηγορία που βραβεύτηκαν. 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ή και περισσότερα είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο.

Το ποίημα να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους (πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο λεπτά απαιτούμενου χρόνου απαγγελίας), το διήγημα τις 6 σελίδες, η νουβέλα τις 70 σελίδες, το θεατρικό τις 100 σελίδες, το δοκίμιο τις 30 σελίδες, το παραμύθι τις 10 σελίδες, και το μυθιστόρημα τις 150 σελίδες. Κάθε έργο να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά.  (Το μέγεθος των χαρακτήρων να είναι σε όλα 14.)


          Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμό τους και τον τίτλο του έργου, ενώ μέσα σ’ αυτόν πρέπει να υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), e-mail (προαιρετικά), τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος, Τ.Κ. 10431 - Αθήνα, με ένδειξη αντίστοιχη προς το είδος στο οποίο λαμβάνουν μέρος, π.χ «για τον Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για τον Διαγωνισμό Διηγήματος» κ.τ.λ. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.

          Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερα του ενός είδη, μπορεί τους φακέλλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις ( που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελλο προσωπικών στοιχείων ) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο όμως θα αναγράφονται  όλα  τα  είδη που περιέχει  π.χ. « για τους διαγωνισμούς ποίησης και παραμυθιού ».

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2014.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας (εκτιμώμενος χρόνος μέσα Ιανουαρίου 2015).

Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται στις ιστοσελίδες της Π.Ε.Λ. ή οπουδήποτε αλλού πριν από την τελετή βράβευσης.

 Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους, και δεν δίδονται πληροφορίες αναφορικά με την βαθμολογία τους.

         Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των  διαγωνισθέντων.

         Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα:

σταθερό   210 - 60 40 097( Εύα  Χαλκιαδάκη,  Γενική  Γραμματέας ), 

κιν.  694.60.60.813(Νίκος Ταβουλάρης, Πρόεδρος) και  697.72.42.508 (Χρίστος Σαββάκης, Αντιπρόεδρος).       Ο  Πρόεδρος                                             Η  Γενική  Γραμματέας              Νίκος Ταβουλάρης                                          Εύα  Χαλκιαδάκη4 σχόλια:

 1. To βρίσκω τελείως άδικο που διαγωνισμοί σαν κι αυτόν είναι ΜΟΝΟ για ενήλικες, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι μαθητικοί διαγωνισμοι μυθιστορήματος, ενώ πληθαίνουν οι διαγωνισμοί ποίησης και διηγήματος! Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου αν έχουν γράψει ένα μυθιστόρημα κι όχι ένα διήγημα, για να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στην γραφή που έτυχε να έχουν πολλισέλιδη έκφραση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχετε δίκιο.Δεν υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί για μαθητές λυκείου και γυμνασίου. Η ΠΕΛ διοργανώνει μαθητικούς διαγωνισμούς, αλλά για ποίημα και διήγημα. Είναι ελπιδοφόρο πάντως που νέοι άνθρωποι γράφουν μυθιστορήματα! Εύχομαι καλή συνεχεια στις συμμετοχές σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παραλούμε όπως ζητάτε από τους διαγωνιζόμενους λιγότερα έντυπα διότι για να ετοιμαστεί ένας φάκελος αποστολής λογοτέχνες που διαμένουν εκτός Ελλάδος τα έξοδα είναι πολλά. ( φωτοτυπίες, δέσιμο κειμένων , συστημένη επιστολή)
  κοστίζουν πέραν των 30 ευρώ . Ευχαριστώ για την κατανόηση και την προσοχή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπερα σας. Μπορει να εχετε δικιο αλλα κακως το γραφετε εδω περα γιατι το Λογοτεχνικο Μπλογκ ειναι χωρος αναδημοσιευσης των διαγωνισμων. Γι' αυτον το λογο τα παραπονα σας πρεπει να τα κανετε στην ΠΕΛ κι οχι εδω. Επιπλεον, σχεδον ολοι οι διαγωνισμοι θελουν απλη επιστολη κι οχι συστημενη.

   Διαγραφή