Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Απ’ τον εφιάλτη στο όνειρο»:ένα βραβευμένο παραμύθι από τον Μοσχόπουλο Γεράσιμο.




Σε μια γειτονιά, όχι κάπου μακριά, σ’ ένα σπίτι γεμάτο θαλπωρή ένα παιδί έχει πέσει για ύπνο. Για την ακρίβεια, έχει πέσει σ’ ένα ανήσυχο ύπνο. Αλλάζει πλευρό συνεχώς, ενώ κοιμάται, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ τον εφιάλτη του. Ονειρεύεται ένα δράκο να τον κυνηγάει και να του ρίχνει φλόγες, ενώ τρέχει για να τον αποφύγει σ’ ένα σκοτεινό λαβύρινθο. Σε κάποιο σημείο του ονείρου οδηγείται σε αδιέξοδο. Άκουγε το δράκο να πλησιάζει και δεν αντέχει άλλο το φόβο του, οπότε ξυπνάει. Είναι καταϊδρωμένο σα μουσκεμένο παπί και η καρδιά του χτυπάει σαν ένα τύμπανο σε μια τελετή γιορτής σ’ ένα νησί ιθαγενών. Είναι αγχωμένος ο μικρός Άγγελος λες κι είχε, μόλις, υποχωρήσει από μάχη με τον ορκισμένο εχθρό του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε αυτόν τον εφιάλτη. Ήθελε να μιλήσει σε κάποιον χωρίς, όμως, να ξυπνήσει τον μπαμπά ή τη μαμά, καθώς δούλευαν την επόμενη μέρα. Συνεπώς, σκέφτηκε να ενοχλήσει τον παππού, αφού τους είχε επισκεφτεί από το χωριό και του είχε πει πως αν χρειαστεί κάτι να του μιλήσει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτή η στιγμή είχε φτάσει. Η σελήνη αχνόφεγγε μες στο δωμάτιο του Άγγελου κι έτσι μπορούσε να δει που είναι ο φακός του. Μόλις τον βρίσκει, φοράει τις παντόφλες του και τον ανάβει για να βλέπει. Κατευθύνεται προς τον ξενώνα, όπου κοιμάται ο παππούς. Σαν πλησίαζε προς το δωμάτιό του, θαρρείς πως άκουγε κάποιο τρένο να περνάει, αλλά ήταν το ροχαλητό του παππού! Η πόρτα ήταν ανοιχτή και σαν μπήκε μέσα στον ξενώνα, ο παππούς ξύπνησε.

            «Δεν έχεις ύπνο Άγγελε;»

            «Όχι, παππού. Είδα ένα εφιάλτη και φοβήθηκα».

            «Καλά έκανες και ήρθες να μου το πεις. Δώσε μου για λίγο το φακό σου» και σαν τον πήρε στα χέρια του άνοιξε το συρτάρι του κι έψαχνε κάτι μέσα σε αυτό. Αν και ήταν μεταμοντέρνος παππούς και είχε προμηθευτεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η περίσταση σήκωνε πιο γευστικά πράγματα.

            «Α, το βρήκα! Θα σ’ ακούσω να μου τα αφηγείσαι όλα, αλλά θα μου επιτρέψεις να καπνίσω το τσιμπούκι μου. Ας πάμε στη βεράντα για να μη σ’ ενοχλεί ο καπνός».


Το παραμύθι αφαιρέθηκε, καθώς μπορεί να εκδοθεί...           



Τέλος             



Μοσχόπουλος Γεράσιμος



Β’ έπαινος στον 15ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εταιρίας Τέχνης, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.              

2 σχόλια: