Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 61ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ 2016



Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προκηρύσσει τον 61ο πανελλήνιο διαγωνισμό της για τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Τα έργα πρέπει να είναι λογοτεχνικά, προσεγμένα στη γλώσσα, να εμπνέουν αισιοδοξία και πίστη για τη ζωή και να κινούνται μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι, είναι οι ακόλουθες:

1. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΨΥΧΟΓΙΟΣ, 500ευρώ.
Μυθιστόρημα με ελεύθερο θέμα για παιδιά 9-11 ετών (10.ΟΟΟ λέξεις)

2. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, 200ευρώ σε βιβλία.
Μυθιστόρημα εφηβικό, για παιδιά Γυμνασίου 12-14 ετών (30.000 λέξεις)

3. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΚΕΔΡΟΣ, 300ευρώ.
Μυθιστόρημα νεανικό για παιδιά Λυκείου 15-18 ετών, που να πραγματεύεται κοινωνικά θέματα (20.000-30.000 λέξεις)

4. Βραβείο Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, 500ευρώ.
Μυθιστόρημα με θέμα «Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού» (75-80 σελίδες)

5. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ, 200ευρώ.
Παραμύθι για παιδιά 4-8 ετών (1.000-1.800 λέξεις)

6. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΜΙΝΩΑΣ, 200ευρώ σε βιβλία.
Ιστορία βραχείας φόρμας για παιδιά 3-6 ετών (1.200 λέξεις)

7. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 300ευρώ σε βιβλία.
Ιστορία Μυστηρίου, για παιδιά 8+ (6.000 λέξεις)


8. Βραβείο Ελένης Μαυρουλίδου-Δάβαρη εις μνήμην Λούλας και Ηλία Μαυρουλίδη και Λιλής Γιαννέτσου, 300ευρώ.
Ποίηση (Συλλογή 25 ποιημάτων, για παιδιά του Δημοτικού)

9. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΠΑΤΑΚΗ, 300ευρώ σε βιβλία.
Μαθητικό έντυπο, περιοδικό ή εφημερίδα, παιδιών του Δημοτικού το οποίο εμφανίζει περιοδικότητα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς.

10. Τιμητικό Βραβείο «Τατιάνα Σταύρου» από τη Γ.Λ.Σ., σε Συγγραφέα για το σύνολο του έργου του/της.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Όλα τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο μιας λέξης και σε πέντε αντίτυπα. Επίσης πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με μέγεθος γραμμάτων 12 γραμματοσειρά Times New Roman, διάστιχο 1,5 περιθώρια: αριστερό/δεξί 3 άνω/κάτω 2,5 και να είναι δεμένα (ειδικά τα μεγαλύτερα σε σπιράλ).
Σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο εσωκλείονται τα πραγματικά στοιχεία (το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο, το mail και η ταχυδρομική διεύθυνση) του συγγραφέα. Οι φάκελοι δεν ανοίγονται παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζομένου. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι.
Το ψευδώνυμο, ο τίτλος του έργου και η κατηγορία συμμετοχής, πρέπει να αναγράφονται καθαρά τόσο στον εξωτερικό φάκελλο, όσο και στον μικρότερο σφραγισμένο, αλλά και σε κάθε αντίτυπο στην πρώτη σελίδα.
Τα έργα που θα σταλούν χωρίς να τηρούν τους παραπάνω όρους της προκήρυξης δεν θα γίνουν δεκτά.
Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε όσες κατηγορίες επιθυμεί αλλά με μία συμμετοχή ανά κατηγορία, με ξεχωριστό ψευδώνυμο, τίτλο, και φάκελλο αποστολής. (Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε λάβετε υπόψιν τον όρο 3 του παρόντος)
2. Οι διακριθέντες υποχρεούνται να δώσουν για έκδοση το έργο τους στον εκδοτικό οίκο που αθλοθέτησε το βραβείο. Σε περίπτωση που για κάποιον λόγο δεν το εκδόσει ο αθλοθέτης σε εύλογο χρονικό διάστημα 2 ετών, ο βραβευμένος αποδεσμεύεται.
3. Αποκλείονται από το διαγωνισμό όσοι έχουν ήδη διακριθεί τρεις φορές από την Γ.Λ.Σ. καθώς και εκείνοι που διακρίθηκαν για το ίδιο κείμενο σε άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.
4. Τρία αντίτυπα των βραβευμένων βιβλίων, όταν εκδοθούν, πρέπει να στέλνονται στη Γ.Λ.Σ. για το αρχείο της.
5.  Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν δημοσιευτεί, προβληθεί ή παρουσιαστεί με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε μέσο ή διαγωνισμό, οπουδήποτε.
6.  Ως «διάκριση» ορίζονται: το βραβείο, ο έπαινος, η εύφημος μνεία.
7. Η «Συντροφιά» επιφυλάσσεται να αποσύρει την διάκριση ενός έργου, αν μετά την έκδοσή του διαπιστωθούν προσθήκες ή τροποποιήσεις που (σύμφωνα με τα κριτήρια της επιτροπής), δεν θα την είχαν οδηγήσει στην βράβευση αυτή. Συχνά η Γ.Λ.Σ. συνοδεύει τις διακρίσεις της, με ορισμένες συμβουλές για μικρές τροποποιήσεις προς όφελος του κειμένου. Αυτονόητο είναι πως δεν αναφερόμαστε στις εν λόγω υποδείξεις.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ
ΑΠΌ 1η Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2016. Τα έργα να στέλνονται με απλό ταχυδρομείο. (Όχι συστημένα / Όχι κούριερ). Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παραλαμβάνονται.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
Μπουμπουλίνας 28,
Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ

Τα έργα που θα έχουν παραληφθεί θα αναρτηθούν στο blog της Γ.Λ.Σ. (http://womensliteraryteam.blogspot.gr/) στις 15/10/2016
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αν έχουμε παραλάβει και καταγράψει το έργο τους και στην αντίθετη περίπτωση να μας ενημερώσουν το πολύ μέχρι 30/10/2016.
Πέραν αυτής της ημερομηνίας η Γ.Λ.Σ. αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις στα παραληφθέντα έργα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στον αριθμό 210-8223338 κάθε Τρίτη 11:00 έως 13:00 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση womensliteraryteam@gmail.com

Ειδικότερα για την κατηγορία (9) Σχολικά Έντυπα, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ζαχαρούλα Καραβά και την κ. Γιώτα Αλεξάνδρου μέλη του Δ.Σ. και εκπαιδευτικοί, στα τηλέφωνά τους όπως είναι ανηρτημένα στο blog μας http://womensliteraryteam.blogspot.gr/p/blog-page_3.html

Η απονομή των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2016 στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα.

Ευχαριστούμε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο.

9 σχόλια:

  1. Θα μπορούσε το διαγωνιζομενο έργο να ειναι με ζωγραφιές συνοδευομενες από κάποια μικρά κειμενάκια ? Ευχαριστώ εκ των πρότερων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα κάντε την ερώτησή σας στον αντίστοιχο εκδοτικό οίκο που διοργανώνει τον αντίστοιχο διαγωνισμό για τον οποίο ενδιαφέρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ένα κείμενο κερδίσει το βραβείο και το έργο εκδοθεί, στη συνέχεια ο συγγραφέας έχει ποσοστό επί των πωλήσεων ή τα πνευματικά του δικαιώματα εξαντλούνται με την εξαργύρωση του βραβείου του? Γεώργιος Χ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίπτωση που ένα κείμενο διακριθεί και εκδοθεί, ο συγγραφέας δικαιούται το νόμιμο ποσοστό από τις πωλήσεις ή τα πνευματικά του δικαιώματα εξαντλούνται στην εξαργύρωση του χρηματικού βραβείου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τηλεφωνήστε στον αριθμό 210-8223338 κάθε Τρίτη 11:00 έως 13:00 για να σας απαντήσουν στις απορίες ή στείλτε email στο womensliteraryteam@gmail.com
    Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να σας απαντήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουμε δικαιωμα συμμετοχης σε καθε ειδος απο 1 και μονο φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, σε όλες τις κατήγορίες μπορεί να συμμετέχει κάποιος/α, αλλά μόνο με 1 έργο του/της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χτες εκανα την ερωτηση..γιατι υπηρχε κατηγορια...ποιηση με 25 θεματικες ενοτητες αναφερομενες σε παιδια του Δημοτικου...
    Τωρα ομως δε φαινεται αυτη η κατηγορια..γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ απλώς αναδημοσιεύω τον διαγωνισμός.Για τις απορίες σας απευθυνθείτε εδω:

    http://womensliteraryteam.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή