Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

1ος Ηλεκτρονικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος των εκδόσεων Ρώμη

Το 2014 έχει επισήμως ανακηρυχθεί «Έτος Greco» και είναι αφιερωμένο σε αυτή την σπάνια καλλιτεχνική μορφή η οποία μέσα από το έργο της έχει καταφέρει να σημαδέψει την ιστορία της τέχνης.
Οι εκδόσεις Ρώμη ανακοινώνουν τον πρώτο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Ρώμη με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου 1614 -2014.
Όροι συμμετοχής
Κανόνες 1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ως αφορμή για μυθοπλασία. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χώρο και το χρόνο δράσης των προσώπων.

2. Στο διαγωνισμό μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών, κάτοικοι Ελλάδος και εξωτερικού, ανεξάρτητα αν έχουν εκδώσει ή όχι λογοτεχνικό βιβλίο. Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου κατά το χρονικό διάστημα 20 Μαρτίου έως και 20 Αυγούστου 2014. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος αποστολής της συμμετοχής, πλην της διαδικτυακής φόρμας υποβολής, δεν θα γίνεται δεκτός. e mail συμμετοχής: ekdoseisROMI@outlook.com.gr. Τα κείμενα αποστέλλονται χωρίς ψευδώνυμο με απαραίτητα τα στοιχεία επικοινωνίας και το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.
4. Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται σε αρχείο word σε γραμματοσειρά 12 Times New Roman και δεν πρέπει να ξεπερνάν τις 2000 λέξεις.
5. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε συλλογή που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ρώμη μέσα στο 2014.
Στους 3 πρώτους νικητές θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:
1. Tablet
2. Ένα αντίγραφο ζωγραφικού πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου διαστάσεων 90Χ60 περίπου.
3. Το βιβλίο του Μανόλη Χατζηδάκη με τίτλο : Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Κρης από τις εκδόσεις Μ.Ι.Ε.Τ.
Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική, και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση βράβευσης μετά το πέρας του Διαγωνισμού. Η Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο την λίστα με τα 20 πρώτα σε αξιολόγηση διηγήματα (η σειρά κατάταξης των υπολοίπων διηγημάτων του διαγωνισμού δεν θα ανακοινωθεί). Από τους 20 διακριθέντες του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά πριν την Τελετή Απονομής μόνο όσοι διαμένουν εκτός Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.
Με την αποστολή του διηγήματος ο διαγωνιζόμενος: Αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό την κρίση της Κριτικής Επιτροπής για αξιολόγηση. Εκχωρεί στους διοργανωτές, στην περίπτωση που ανακηρυχθεί ως ένας από τους 10 νικητές του Διαγωνισμού, το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Ρώμη. Αποδέχεται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία που αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων των συγγραφέων, θα παραχωρηθεί στη μη κερδοσκοπική εταιρεία προώθησης πολιτισμού SourLiBooM, ώστε να διατεθεί αποκλειστικά σε πολιτιστικές δράσεις. Οι 20 νικητές αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου, αλλά θα τους διατεθεί 1 δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου από τις Εκδόσεις Ρώμη.
Στοιχεία επικοινωνίας : ekdoseisROMI@outlook.com.gr 2310 227581 (6938706347) Τσιμισκή 16
Για την πηγή πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου