Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αποτελέσματα Διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου για τον διαγωνισμό του Script-net με θέμα: «Οι θεατρικοί συγγραφείς γράφουν για την κρίση»



Το Script-net ευχαριστεί πολύ όλους αυτούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα που μετέφεραν πως  σε μια εποχή πνευματικής «τσιγγουνιάς» και «ξηρασίας» στην συγγραφή θεατρικών έργων, υπάρχουν αρκετοί που έχουν τις δυνατότητες για να  παράγουν  άρτια, επιτυχημένα και εμπνευσμένα  θεατρικά κείμενα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν αρετές  και  το καθένα τη δική του εποικοδομητική ιδιαιτερότητα και δύναμη εικόνων ή εννοιών. Για τους λόγους αυτούς η κριτική μας επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ένα βραβείο , τέσσερις επαίνους   αλλά   και να ξεχωρίσει δυο κείμενα  που χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερες «φωτισμένες» στιγμές  δημιουργίας .

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους :

    Mαρία Κυριάκη- Συγγραφέας/Σκηνοθέτης/Ηθοποιός/Μουσικός
    Δημήτρη Σακατζή: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
    Γιάννη Περδίκη : Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Στιχουργός, Συγγραφέας

Ακολουθούν τα βραβευμένα έργα :

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

«Η Συμβουλή» -Ναταλία Ηλία


Το παραπάνω βραβευθέν έργο θα παρουσιαστεί σκηνικά υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη στις 30 Μαΐου 2015.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ/  ΕΠΑΙΝΟΙ

 «E- xit» – Τσιμά Μαρία

«Αγγελική» – Μαίρη Τσέλιου

«Σταθμός Λαρίσης» – Χαρίλαος Τρουβάς

«Χορεύοντας με την Άννα» – Χρυσή Γιάντσιου-Watrinet

Αποσπάσματα από τα παραπάνω έργα θα αναγνωστούν από τους ηθοποιούς του Script-net στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη στις 29 Μαΐου 2015.

 Ξεχώρισαν επίσης – ισάξια- τα έργα:

«Έσχατο όριο» (Αθανάσιος Αγγέλου) και «Τρίτη Στάση» (Κατερίνα Παπαδάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου