Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2015 ΜΕ ΘΕΜΑ: “Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2015

ΘΕΜΑ: “ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”


Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων, προκηρύσσει Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό (ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ – ΡΙΜΑΣ – ΡΙΖΙΤΙΚΟΥ) με θέμα:

«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»


Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προβολή - διάσωση και διάδοση των Ιστορικών γεγονότων της Μάχης της Κρήτης και της ηρωικής αντίστασης του Κρητικού Λαού.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν με τρείς μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δεν θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα Ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής, θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας).

Τα κείμενα δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά στην διεύθυνση:ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τ.Κ 73 300 ΧΑΝΙΑ

Υπόψη κου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

(για τη μάχη της Κρήτης)

Οι εργασίες δεν επιστρέφονται. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών «ΜΙΧ. ΚΑΥΚΑΛΑΣ» και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της Επιτροπής, την κυρία Πηνελόπη Ντουντουλάκη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας, γιατρό, συγγραφέα, λογοτέχνη.  Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως 30 Απριλίου 2016.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα  με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει το Μάιο και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του επετειακού εορτασμού, με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ιστορική Μάχη, που άλλαξε τη ροή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2821 0 86319 & 6932124264.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου