Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού 2014

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην κατάμεστη από 80 περίπου άτομα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (εκ του συνόλου των 286) Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ιαπωνικής Πρεσβείας κατά την οποίαν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βραβευθέντων του Πανελληνίου Διαγωνισμού Χαικού 2014. Ως γνωστόν ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο ,τον Ελληνικό Κύκλο Χαικού και την Πρεσβείαν της Ιαπωνίας. Τα διπλώματα στους βραβευθέντες επιδόθηκαν από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Κύριο Μasuo Nishibayashi ο οποίος απηύθηνε θερμό χαιρετισμό στους παρισταμένους για το ενδιαφέρον τους για αυτό το είδος Ιαπωνικής ποιήσεως και για τα λίαν ικανοποιητικά αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Σην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κύριος Δήμος Βρατσάνος ο οποίος με την σειρά του ενδεικτικά ανάφερε ότι όταν οι τρεις διοργανωτές αποφάσιζαν να διοργανώσουν τον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χαικού, δεν μπορούσαν να φανταστούν μεγαλύτερη επιτυχία με τέτοια μεγάλη ανταπόκριση! Εξέφρασε δε τις πιό θερμές ευχαριστίες στους 286 φίλους και φίλες, λάτρεις του Χαικού, που με ενθουσιασμό συμμετείχαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπον, στον Διαγωνισμό αυτό.


Επίσης απηύθηνε τις θερμότερες ευχαριστίες στους χορηγούς του Διαγωνισμού που με ενθουσιασμό συνέβαλαν στην επιτυχία του με την προσφορά αξιόλογων δώρων στους βραβευθέντες.

Ο ανωτέρω στην συνέχεια παρουσίασε στους παρισταμένους τον Κύριο Χρήστο Τουμανίδη, Πρόεδρο του Ελληνικού Κύκλου Χαικού, ο οποίος μίλησεμε γλαφυρό ύφος για το είδος αυτής της ποιήσεως, την ιστορική της διαδρομή και την διάδοση της σήμερα σε ολόκληρο τον πολιτισμένο Κόσμο.Επίσης έδωσε μερικές βασικές τεχνικές πληροφορίες για την συγγραφή ενός Χαικού και εκλεισε την ομιλία του με την απαγγελία ορισμένων ποιημάτων διασήμων Ιαπώνων και Ελλήνων Ποιητών. Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού και στους βραβευθέντες ο Πρέσβης της Ιαπωνίας επέδωσε τα εντυπωσιακά διπλώματα τα οποία εφιλοτέχνησε η γνωστή εικαστικός και καλλιγράφος- Αναπληρωτής Προισταμένου Τμήματος Ιστορικού Αρχείου, Μουσείου & Συλλογών της Τράπεζας της Ελλάδος Κυρία Μαρία Γενιτσαρίου.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΑ ΧΑΙΚΟΥ
Πρώτο Βραβείο

Πέτρες και σκόνη
Πέφτουν τα παλιά σπίτια
Πίσω τους κήποι.

Πεπέ Αναστασία,Αθήνα
Δεύτερο Βραβείο

Ξέρει απ’ έξω
Όλους τους αστερισμούς.
Γέρος άστεγος.

Κομπορόζος Βασίλειος, Αγρίνιο
Τρίτο Βραβείο

Τα πουλιά γλιστρούν
Χωρίς διαβατήρια
Πάνω στον Έβρο

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος
ΕΠΑΙΝΟΙ
Πρώτος έπαινος

Εκεχειρία!
Η σπορά του ατσαλιού
Αναβάλλεται

Μποράκης Θεόδωρος, Καλαμαριά
Δεύτερος έπαινος

Βλέπω αστέρια
μέσα απ’τα σύννεφα
κι ας είναι μέρα.

Καραπαναγιώτη Μαρία, Αγία Παρασκευή Αττικής
Τρίτος έπαινος

Οι γοφοί της μια
τέλεια παρένθεση,
σύντομη νύχτα.

Κόκκορη Ναταλία, Μεταμόρφωση Αττικής
Από τις συμμετοχές των μαθητών

(έκτακτη κατηγορία)
Πρώτο βραβείο

Άνθρωποι φεύγουν
άλλοι έρχονται, όμως
εσύ θα μείνεις.

Μαλατέστα Πωλίνα, Πάρος
Δεύτερο βραβείο

Η πρώτη βροχή,
φύγε καλοκαίρι
είπε σιγανά.

Μακρή Ευαγγελία, Ηράκλειο Κρήτης
Τρίτο βραβείο

Μολύβι γράφει
για σένα ποιήματα
χωρίς να ξέρω.

Καλλιγιανάκης Χαράλαμπος, Ηράκλειο Κρήτης

Μετά το τέλος της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου προσέφερε τα δώρα των χορηγών στους βραβευθέντες κατά την σειρά επιτυχίας τους ως ακολούθως:
1     Τριήμερη Κρουαζιέρα για 2 άτομα στο Αιγαίο     LOUIS HELLENIC CRUISES
2     Ρολόι χειρός SEIKO KINETIC     CHRONORA / SEIKO
3     Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SONY
CYBER SHOT HX60V     SONY


1     Ρολόι χειρός CITIZEN     ΕΛΩΜΤΙΣ/CITIZEN/ECODRIVE
2     ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ EPSON     EPSON
3     Επιταγή γεύματος για 2 άτομα     Εστιατόριο FURIN KAZAN


1     Κονσόλα Wii Basic Pack White με το παιχνίδι Wii Super Smash Bros     Εταιρία NORTEC/NINTENDO
2     SUSHI STARTER SET     SOYA ATHENS( Αυθεντικά Ιαπωνικά Γαστρονομικά Προιόντα )
3     Επιταγή γεύματος για 2 άτομα     Εστιατόριο YAMATO



Σε όλους τους βραβευθέντες η Πρεσβεία προσέφερε χαρακτηριστικά Ιαπωνικά Δώρα.

Τέλος σε όλους τους παριστάμενους προσφέρθηκε ένα καλαίσθητο Ανθολόγιο Χαικού –έκδοση του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου-το οποίο παρουσίασε ο Κύριος Τουμανίδης .

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου έκλεισε την ωραία βραδυά αφού ευχαρίστησε όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής επιλογής των βραβευθέντων τον Κύριο Κωνστ.Βάσση, τέως Πρέσβη της Ελλάδος στην Ιαπωνία και διαπρεπή συγγραφέα και ποιητήν, τον Κύριο Στυλιανό Παπαλεξανδρόπουλο, τακτικόν Καθηγητήν του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και εκείνους που την διοργάνωσαν και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν στον Δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το 2016, μία πολλή σημαντική χρόνιά όπου ο Σύνδεσμος θα εορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του το 1956. Ακολούθως ο Πρέσβης της Ιαπωνίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων στην τελετή της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και επιδόσεως των σχετικών διπλωμάτων στους βραβευθέντες, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικές εύγευστες σπεσιαλιτέ της Ιαπωνικής Κουζίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου