Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σατιρικό Λεξικό


Α

Αγάπη: Το συναίσθημα, που οδηγεί τους περισσότερους άνδρες στην αγορά χρυσού δαχτυλιδιού, αλλά και στα σκαλοπάτια της εκκλησίας με την αγαπημένη τους. Επτά χρόνια αργότερα, κατά μέσο όρο, τους οδηγεί σε διαζύγιο.
Άγγελος: 1) Υβρίδιο ανθρώπου και πτηνού, το οποίο κατοικεί κυρίως στον παράδεισο, καθώς ποτέ δεν έχει ιδωθεί στην Γη.
2) Φύλακας άγγελος: Το πνεύμα εκείνο, που μας φυλάει για να μην πάθουμε τίποτα, αλλά προφανώς δεν δουλεύει με πλήρες ωράριο, καθώς σε κάποια ανυποψιάστη στιγμή αποδημούμε εις κύριον και γνωρίζουμε τον φύλακά μας από κοντά.
3) Χρησιμοποιείται και για τις γυναίκες, οι οποίες συνήθως είναι πολύ όμορφες και τόσο «δυνατές», που μπορούν να σύρουν και καράβι.
Αγνός: Έτσι είναι ο άνθρωπος, όταν γεννιέται. Στη συνέχεια, γίνεται αμαρτωλός κι αφού πεθάνει, συγχωρεμένος. Σε ειδικά σπάνιες περιπτώσεις γίνεται και άγιος, αλλά αυτό εξαρτάται κι από τις παρέες που είχε. Για παράδειγμα, μια ντουζίνα άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ως δάσκαλό τους τον Χριστό, έγιναν μετά θάνατον άγιοι.
Αγρότης: Ο εραστής της Γης, ο οποίος θα πρέπει να συνεργάζεται  με γενετιστές, για να παραχθούν τα «ακίνδυνα» μεταλλαγμένα προϊόντα, τα οποία φυσικά συμβάλλουν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου, αφού πρώτα πειραματιστούν με την δική μας γενιά.
Άγρυπνος: Ο φρουρός ή οι φρουροί των συνόρων, που αφήνουν τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα με το αζημίωτο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι νόμιμη η διέλευσή τους σύμφωνα με την συνθήκη του Σέγκεν.
Αγχολυτικός: (Για φάρμακα) Ουσίες, που θεραπεύουν προσωρινά το άγχος και δημιουργούν μόνιμο πρόβλημα στο συκώτι.
Αγωγή: 1) Αυτό, που συνήθως δεν έχουν οι γονείς και μάταια προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους.
2) Τα παιδιά-ενήλικες, που δεν την απέκτησαν και επιζητούν να λυθούν οι διαφορές τους από την πολιτεία.
Αδάμ: Το πρώτο πείραμα του Θεού για να δημιουργήσει τον άνθρωπο μέσα στον παράδεισο. Στην συνέχεια, μέσω του Αδάμ έφτιαξε την Εύα. Όμως, αγανάκτησε με τα δημιουρήματά του και τα έστειλε στην κόλασ.. εχμ συγνώμη, στην Γη. Από τότε κι έπειτα, πάντα από την γυναίκα έβγαιναν οι άνθρωποι. Βέβαια, αυτό συνέβαινε μέχρι το 2008, όπου τότε ο Θεός επανέλαβε το λάθος του. Έτσι, σύμφωνα με το γνωμικό για το δις εξαμαρτείν, συμπεραίνουμε πως ο Θεός δεν είναι σοφός.
Αδιάφθορος: Αυτός, που μένει αδιάφορος στις μίζες και τα λαδώματα, προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια. Συνώνυμο: Ανύπαρκτος.
Αδιάφορος: Αυτός που κάνει τον κινέζο με ό,τι και να γίνεται γύρω του. Πχ: Ο κόσμος σείονταν και ο Σωτήρης παρέμεινε αδιάφορος (Το όνομα που χρησιμοποιήθηκε είναι τυχαία επιλεγμένο).
Αδράνεια: Το να πράττει κάποιος, με έντεχνο τρόπο, το τίποτα. Συνήθεις ύποπτοι αυτής της πρακτικής είναι οι πολιτικοί.
Αδρός: Είναι η υπέρογκη αμοιβή, που λαμβάνουν παρουσιαστές και δημοσιαγράφοι, χωρίς να προσφέρουν πραγματικά τίποτα, εκτός φυσικά από την παραπληροφόρηση και την σύγχυση, αντιστοίχως.
Αέρας: Το τελευταίο μη οικονομικό αγαθό. Αν και υπολογίζεται, πως εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στα επόμενα 100 χρόνια θα δημιουργηθεί η Ε.Π.Α, δηλαδή η Εταιρία Παροχής Αέρα, η οποία αρχικά θα είναι δημόσια και το προσωπικό της θα προσληφθεί με «διαφανείς» διαγωνισμούς και στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθεί για το «κοινό καλό» της οικονομίας και του τόπου.
Αερόσακος: Ειδική εφεύρεση, που μεριμνά για να μην πάθουν τίποτα οι αμέριμνοι οδηγοί.
Άθλος: Η επίτευξη του ακατόρθωτου. πχ Το να μηδενίσει η Ελλάδα το δημόσιο έλλειμμα.
Αίμα: Αυτό που χύθηκε, χύνεται και θα χύνεται σε όλους τους πολέμους της ιστορίας, τους σύγχρονους, αλλά και τους μετέπειτα. Συμπερασματικά, ούτε ο άνθρωπος είναι σοφός (βλέπε Αγνός).
Ακαδημαϊκός: (Καθηγητής) Αυτός, που δεν κάνει λάθος ποτέ και δεν χρειάζεται να αναθεωρήσει ποτέ τις πράξεις του. Συν: Θεός, Πάπας. Αν και ο τελευταίος έχει αναγνωρίσει κάποια λάθη του.
Ακαταλόγιστο: Λέγεται κι αλλιώς η βουλευτική ασυλία.
Ακτοφυλακή: Εκτελεστικά όργανα της εξουσίας, που σύμφωνα με το όνομά τους, θα έπρεπε να δρουν στις ακτές και όχι να κάνουν κρουαζιέρες στους ωκεανούς.
Αλγόριθμος: Ετυμολογικά είναι άλγος(πόνος)+αριθμός, άρα σημαίνει ο πόνος για τους αριθμούς και για τα μαθηματικά γενικότερα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι μια διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με πεπερασμένο αριθμό βημάτων, αλλά μην τους πιστεύετε.
Αλλαγή: Κάτι που πάντα υπόσχεται η αντιπολίτευση και όταν παίρνει το χρίσμα του λαού, δηλώνει πως εννοούσε αλλαγή προς όφελός της, αλλά και προς αυτούς που την χρηματοδοτούν.
Αμαρτία: 1) Κάθε είδους απόλαυση. Πχ Αμάρτησα σήμερα, αφού έφαγα 10 σοκολατάκια/Η Δήμητρα είναι μια γυναίκα, σκέτη αμαρτία (το όνομα επιλέχθηκε τυχαία).
2) Κάθε πράξη που θεωρείται αξιόποινη, από τον Θεό, ο οποίος υπάρχει σίγουρα στην φαντασία μας.
Ανακούφιση: Το αίσθημα, που προκαλείται, κυρίως στους δημόσιους υπάλληλους, την Παρασκευή, όταν φεύγουν από την δουλειά τους και τους εγκαταλείπει, όταν γυρνάνε πίσω Δευτέρα πρωί.
Αναρχία: Ο κανόνας, που προϋποθέτει την ανυπαρξία κανόνων.
Αντικειμενικός: Αυτός, που μπορεί να κρίνει ουδέτερα πρόσωπα ή καταστάσεις μέσω του υποκειμενικού και διεστραμμένου φίλτρου, που έχει αποκτήσει στη διάρκεια της ζωής του.
Αντίσταση: Κίνημα, που συνήθως αναπτύσσεται σε περιόδους πολέμων από τους κατεκτημένους ή τους επαναστάτες. Στις μέρες μας, έχει ατονήσει, καθώς ο πόλεμος δεν είναι τόσο ευδιάκριτος και γίνεται σε οικονομικά πλάισια. Είναι, όπως, όταν μαγειρεύεις τον βάτραχο, όπου το ζωάκι μπαίνει ζωντανό στην κατσαρόλα και η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει σιγά σιγά. Άμεσο επακόλουθο είναι ο βάτραχος να μην αντιληφθεί τι γίνεται και να μετατραπεί σε ένα απολαυστικό έδεσμα, για αυτούς που τον τρώνε.
Αποκρυπτογράφηση: Η ικανότητα ενός ανθρώπου να κατανοεί τον συνάνθρωπό του, παρόλο, που μιλάνε την ίδια γλώσσα.
Αποσιώπηση: Η σημαντική εργασία που κάνουν οι δημοσιογράφοι και ειδικά όταν πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Υποβοηθούν το «έργο» των πολιτικών.  Πχ Κανένας δίαυλος δεν σχολίασε το νομοσχέδιο που σχετίζεται με την μείωση των συντάξεων κατά 99%.
Αυθεντία: Τα άτομα, που γνωρίζουν τα πάντα γύρω από το αντικείμενό τους και όχι μόνο. Συνήθως, αποτελούν μέλη «κριτικής» επιτροπής σε ριάλιτι εκπομπές. Θάβουν ή αποθεώνουν τον διαγωνιζόμενο,όχι επειδή έτσι  τους συμφέρει και φυσικά ούτε για να αυξήσουν την τηλεθέαση.
Αυτοκριτική: Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση παραδέχεται τα λάθη της, ώστε να ξακερδίσει την εύνοια του λαού κι έπειτα να τα επαναλάβει εκ νέου.
Αυτοπυρπολούμαι: Συνήθως, γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά τελική καταλήγει να θερμαίνει τους συνανθρώπους του.

 
Β

Βαρύτητα: Η ελκτική δύναμη της Γης, που αν συνδυαστεί με μια ζυγαριά, μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να τρώμε πολύ.
Βασανιστήριο: Χρησιμοποιήθηκε πολύ και ιδιαίτερα εν καιρό πολέμου, όταν συλλαμβάνονταν οι πράκτορες του αντιπάλου. Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι άνθρωποι βασανίζονται οικιοθελώς και μάλιστα καταβάλοντας αντίτιμο, για το αντίστοιχο πρόγραμμα του λούνα παρκ.
Βενζίνη: Για να την αγοράσουμε στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να πωλήσουμε το όχημά μας πρώτα.

                                                           
Γ

Γάμος: Η θεία ένωση ενός ζευγαριού. Παρατίθονται οι δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, αναλόγως το φύλο:
Α) Για την γυναίκα: Συντροφικότητα, επισημοποίηση της σχέσης, μετουσίωση του έρωτα και της φιλίας σε αγάπη, σε πίστη και σε αφοσίωση, απόκτηση παιδιών από τα σπλάχνα της, η παραμέριση του εγωϊσμού και ταυτόχρονα η εξέλιξη του ζευγαριού και των απογόνων τους σε μια ομάδα με κοινούς στόχους και οράματα κι εν τέλει η θέωση μέσω της απλής και λιτής οικογενειακής ζωής.
Β) Για τον άνδρα: Αιώνια σκλαβιά.
Συμπέρασμα: Για μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, μάλλον, δεν σκεφτήκαμε καλά αυτόν τον θεσμό.
Γάτα: Το επτάψυχο εκείνο, ήμερο θηλυκό, όπου πρέπει να χειρίζεται με προσοχή, γιατί ένα τυχόν λάθος μπορεί να το μετατρέψει σε άγριο αιλουροειδές, όπως η τίγρης. Συνήθως, σε χριστιανικά καθεστώτα, κάθε γάτος μπορεί να νταραβερίζεται με το πολύ μία γάτα, αφού από δύο και πάνω οδηγούμαστε στο προαναφερθέν λάθος.
Γείτονας: Εκείνος ο άγνωστος, που μένει κοντά μας, μα δεν τον ξέρουμε καθόλου. Το τελευταίο συμβαίνει στις μεγαλοπούλεις, γιατί στα χωριά είναι αυτός, που, παρόλο δεν τον γνωρίζουμε, τον χαιρετάμε και σχολιάζουμε αρνητικά τις πρακτικές του, με τους δικούς μας ανθρώπους.
Γελοιογραφία: Μερικά δημόσια και ταυτόχρονα πολιτικά πρόσωπα δεν χρειάζεται να σατιριστούν, καθώς αυτοσατιρίζονται. Πχ  Ο κύριος Θοδωρής δεν έφαγε πολύ. Πήρε για κύριο πιάτο μια σαλάτα, για επιδόρπιο ένα πολύ μικρό κομματάκι εκμέκ παγωτό και για ορεκτικό ένα γουρουνόπουλο.
Γιατί: Χρησιμοποιείται κατά κόρον από μικρά παιδιά προς τους γονείς και συνήθως φέρνει τους τελευταίους σε δύσκολη θέση, οπότε κι αυτοί προτιμάνε να απαντήσουν με ένα «αθώο» ψεματάκι. Πχ –Γιατί Μπαμπά κλείνεστε με την μαμά μέσα στην κραβατοκάμαρα;
-Εχμ, λέμε προσωπικά πράγματα παιδί μου.
-Ναι, αλλά ακούω την μαμά να βογκάει.
-Ε…καλά παιδί μου θα σου εξηγήσω, όταν μεγαλώσεις.
 Τελικώς η υπόσχεση του μπαμπά μένει ανεκπλήρωτη και το παιδί μαθαίνει τα πάντα μόνο του.
Γινάτι: Συνήθως, εφαρμόζεται από μουλαροειδή θηλυκά, που θέλουν να περάσει το δικό τους κι ας γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Συναντάται και σε γαϊδάρους και τότε είναι χειρότερα τα πράγματα.
Γιουροβίζιον: Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, στον οποίο οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι περιττές. Πχ Η Ελλάδα πάντα δίνει το 12άρι στην Κύπρο και το αντίστροφο.
Γκαζώνω: Είναι κάτι, στο οποίο αρέσκονται οι Έλληνες οδηγοί, αλλά ξεχνάνε πως υπάρχει και μια άλλη πολύ χρήσιμη εφεύρεση μέσα στο ίδιο το αυτοκίνητο, που οδηγούνε, το φρένο.
Γνώμη: Μια προκατάληψη, που όταν είναι δική μας, αποτελεί την κοσμοθεωρία του σύμπαντος, ενώ όταν εκφέρεται μια διαφορετική από άλλο άτομο, αδυνατούμε να την κατανοήσουμε και την καταχωρούμε ως εσφαλμένη.
Γονιμοποίηση: 1) Στα λουλούδιά συμβαίνει όταν η γύρη από αρσενικό άνθος μεταφερθεί στο θηλυκό.
2) Στα ζώα συμβαίνει από ένστικτο κι έτσι πραγματοποιείται η διαιώνηση του είδους.
3) Στους ανθρώπους πραγματοποιείται με την διείσδυση του φαλλικού οργάνου στο αιδοίο, αλλά συνήθως ένα προφυλακτικό αποτρέπει το χαρμόσυνο, εκείνο γεγονός, που συνοδεύεται από θερμές ευχές, όπως:
-Συγχαρητήρια!, -Με το καλό!, -Καλή λευτεριά!
Γουναράς: Το ευγενές επάγγελμα, κατά το οποίο ο προαναφερθέντας ζει από το θάνατο μαλλιαρών ζώων.
Γρανάζι: Μια μηχανη τα χρειάζεται για να δουλέψει. Επίσης, απαραίτητο είναι κι ένα λάδωμα, έστω και περιστασιακώς. Η ελληνική, κρατική μηχανή υπολείπεται σε γρανάζια, αλλά έχει πολλά λαδώματα.
Γυναίκα: Το ασθενές φύλο, που χρησιμοποιώντας νάζια και καπρίτσια, κατακτά τον ρωμαλέο άνδρα.
Γυναικάς: Ο άνδρας, ο οποίος κατακτιέται από πολλές γυναίκες.



Δ

Δακτυλοδεικτούμενος: Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να δείχνουν τον φταίχτη, ο οποίος, φυσικά, δεν είναι ποτέ ο εαυτός τους.
Δασονόμος: Ένας υπάλληλος, ο οποίος επιβάλλει νόμους στα δέντρα. Η δίκη γίνεται στα δασοδικαστήρια και η ποινή ποικίλλει ανάμεσα σε αναβολή ποτίσματος μέχρι και ξερίζωμα. Δεν είναι εφικτό το έγκλημα να μένει ατιμώρητο, καθώς τα δέντρα είναι άτακτα.
Δεοντολογία: Είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας ώστε να μπορεί να τους παραβαίνει συνειδητά.
Δέσμευση: Οι υποσχέσεις, που δίνουν οι πρόεδροι των κομμάτων προεκλογικά κι όταν με το κακό γίνουν πρωθυπουργοί, υποστηρίζουν πως κάνανε λάθος υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να μένουν ανεκπλήρωτες.
Δεύτερος: Ο αθλητής, που ζηλεύει τον πρώτο περισσότερο από όλους τους άλλους.
Δήμιος: Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος σκοτώνει νόμιμα τους συνανθρώπους του. Οι τελευταίοι σκότωσαν παράνομα κάποιον συνάνθρωπό τους. 
Δημοκρατία: Ένα πολίτευμα, στο οποίο ο καθένας λέει ό,τι θέλει, αλλά κανένας δεν ακούει.
Δημοσιογράφος: Ο επαγγελματίας εκείνος, ο οποίος χρησιμοποιεί συστηματικά τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ώστε να βοηθήσει τους πολιτικούς για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο δεν έρχεται ποτέ.
Διάβαση: Εκείνες οι άσπρες λωρίδες, οι οποίες είναι ζωγραφισμένες πάνω στην άσφαλτο και υποτίθεται πως δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς έναντι των οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων. Φυσικά, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται καθαρά για καλλωπιστικούς λόγους.
Διαβολογυναίκα: Συνώνυμο της λέξης γυναίκα.
Διάβολος: Ο αρχηγός των δαιμόνων, που προήλθε από το απόλυτο καλό, σύμφωνα με τα χριστιανικά ήθη, αλλά πράττει το απόλυτο κακό. Επομένως, το κακό προέρχεται από το καλό και συνεπώς κάνοντας καλό, στην πραγματικότητα κάνουμε κακό. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε καλό, αφού μας βγαίνει σε κακό.
Διάγνωση: Είναι το ιατρικό συμπέρασμα σχετικό με την ασθένεια κάποιου ατόμου, που βγάζει ένας ιατρός, που στηρίζεται στα συμπτώματα κι αγνοεί τον ασθενή.
Διαγραφή: Συνήθως, το παθαίνει ένας βουλευτής, όταν εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του, μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Διάδοχος: Συνήθως, παρατηρείται σε δημοκρατικές μοναρχίες, όπου ο παππούς, ο πατέρας και ο εγγονός ή γιος αντιστοίχως, γίνονται πρωθυπουργοί.
Διαιτητής: Ο άνθρωπος, που όταν όλα πάνε στραβά σε έναν αγώνα, τότε τρώει το ξύλο της αρκούδας.
Διαιώνιση: Ο άνθρωπος διαιωνίζει το είδος του, το οποίο καταστρέφει αλόγιστα το φυσικό περιβάλλον και με αυτόν τον τρόπο κάνει αδύνατη την διαιώνισή του.
Διάλειμμα: Έτσι χαρακτηρίζεται, κυρίως, η εργασία του δημόσιου υπαλλήλου.
Διαρρήκτης: Ο κλέφτης εκείνος, που δεν σε σέβεται και μπαίνει μέσα στο σπίτι σου για να κλέψει τα λεφτά σου, ενώ υπάρχουν άλλοι, που στα κλέβουν νόμιμα και κατευθείαν από το μισθό σου.
Δίας: Ένας μπερμπάντης άντρας, ο οποίος από τα πολλά κι απίστευτα, μα και συνάμα πικάντικα κατορθώματά του, έμεινε στην μυθολογία ως θεός.
Δ.Ν.Τ.: Παρέχει δανεικά στην χώρα, που έχει χρεωκοπήσει, με την προϋπόθεση πως θα λειτουργήσει χειρότερα κι από τοκογλύφος. Η εκάστοτε κυβέρνηση συνεργάζεται πλήρως μαζί του ως υπάλληλος και προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας.
Δωρεά: Η απρόσκοπτη χορήγηση χρημάτων ή ακινήτων, χωρίς την αναμονή ανταλλαγμάτων, παρά μόνο την διαφήμιση. Συνώνυμο: Μάρκετινγκ.



Ε

Εγκέφαλος: Μιλώντας για το ανθρώπινο είδος, μπορούμε να πούμε πως περιέχεται στο κεφάλι, αλλά κρίνοντας από τις πράξεις του, μάλλον δεν λειτουργεί.
Εγκληματώ: Κάνω κάτι παράνομο, καθώς δεν έχω την εξουσιοδότηση του κράτους. Αν, όμως, πληρώσω φόρους, τότε αυτόματα γίνομαι νόμιμος.
Εκδίδω: 1) Δημοσιεύω πληροφορίες, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον καθησυχάσουν ώστε να μην επαναστατήσει.
2) Βοηθάω μια κοπέλα, που είναι στα πρόθυρα να εκδοθεί κι έπειτα απομυζώ το βίος της, με αποτέλεσμα να γίνομαι παράσιτο.
Εκδικούμαι: Παίρνω κυριολεκτικά τον θρησκευτικό νόμο «Οφθαλμός αντί οφθαλμού και δόντι αντί οδόντος». Βέβαια, ο Χριστός βελτίωσε τα πράγματα, λέγοντας «Αγαπάτε αλλήλους». Αν, όμως, έλεγε «Ερωτευτείτε αλλήλους», οφείλω να ομολογήσω πως θα γινότανε πιο απολαυστικό.
Έκθεση: Το να προσπαθείς να εκφράσεις τις ιδέες σου μέσα σε ένα ασφυκτικό καλούπι.
Εκκλησία: Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Θεού, οι οποίοι τις περισσότερες φορές μιλάνε για κοινωνικα και πολιτικά θέματα, παρά για τα μεταφυσικά.
Εκπαίδευση: Η συστηματική αναπαραγωγή παπαγάλων.
Έκφυλος: Αυτός, που κάνει πράγματα, τα οποία θα θέλαμε κι εμείς να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε την τόλμη να τα πραγματοποιήσουμε.
Ελιξήριο: Ένα ρόφημα, που αν το πιεις, έχεις υψηλές προσδοκίες. Συνήθως πωλείται σε υπέρογκα ποσά, αλλά παρόλα αυτά βρίσκονται ευκολόπιστοι και συνάμα πλούσιοι, οι οποίοι αναλόγως με την εξυπνάδα τους απογοητεύονται γρήγορα ή ακόμη και μετά θάνατον.
Εμβόλιο: Ένα ιατρικό κατασκεύασμα, που χρησιμοποιείται για θεραπεία, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιδημίας βάζουν ό,τι τους κατέβει μέσα σε αυτό, όπως πχ υδράργυρο, με την ελπίδα πως θα γλιτώσουμε. Επίσης, όλα αυτά είναι νόμιμα.
Εμπόριο: Η φιλοσοφία, που μπορεί να σε πείσει πως είναι σωστό να πουλήσεις ακόμα και την μάνα σου, με το ανάλογο αντίτιμο, βέβαια.
Ενήλικας: Κάποιος, ο οποίος μπορεί, πλέον, να παίρνει τις λάθος αποφάσεις για την ζωή του, χωρίς να ζητά την άδεια του κηδεμόνα του. Φυσικά, ο εκάστοτε κηδεμόνας επιμένει θερμά να δίνει συμβουλές, καθώς η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να επαναλάβει τα λάθη του, μέσω των παιδιών του.
Ενυδρείο: Ένα κλουβί για τα ψάρια και κάθε είδους πλάσματος που ζει στο νερό. Το «τυχερό» πλάσμα λειτουργεί σαν δημόσιος υπάλληλος, αφού εξασφαλίζει την τροφή του κι έχει ως μοναδική υποχρέωση να χαμογελά στους επισκέπτες.
Επαναστάτης: Η εξέγερση του καταπιεσμένου, που όταν ο τελευταίος καταλάβει την εξουσία, τότε καταπιέζει τους επόμενους χειρότερα από τον προηγούμενο δικτάτορα.
Επέτειος: Κάτι, που οι γυναίκες δεν ξεχνάνε ποτέ και έχουν την απαίτηση το ίδιο να συμβαίνει κι από την πλευρά των αντρών τους. Όταν δεν συμβαίνει, τότε οι γυναίκες ξεκινούν απεργία στον έρωτα. Επίσης, προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, όταν το θυμούνται μεν οι άντρες, αλλά το δωράκι δεν είναι ανάλογο της περίστασης.
Επόπτης: Αυτός, που πληρώνεται για να εξασφαλίζει πως οι κατώτεροι υπάλληλοι εργάζονται, αλλά ο ίδιος δεν πραγματοποιεί καμία εργασία, παρά μόνο το να αναφέρει όλους τους αργόσχολους, εκτός από τον εαυτό του.
Έρανος: Η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό, τα οποία αποθηκεύονται στην τράπεζα και καταλήγουν σε αυτήν.
Εραστής: Ο άνθρωπος εκείνος, που στις μέρες μας συνήθως θα έχει σπάσει πολλές φορές τα πόδια του, καθώς θα έχει πηδήξει από μπαλκόνια παντρεμένων γυναικών.
Ευφράδεια: Στην αρχαία εποχή θεωρούνταν απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κανείς πολιτικός. Αντιθέτως, στη σημερινή εποχή όσα περισσότερα σαρδάμ κάνεις, τόσο πιο ικανός πολιτικός θεωρείσαι.

Ζ

Ζάπινγκ: Η άθληση του σύγχρονου έλληνα. Είναι πολύ κουραστικό να ξαπλώνεις στον καναπέ σου και να ψάχνεις ένα πρόγραμμα για να σε ψυχαγωγήσει.
Ζαχαροπλάστης: Ο άνθρωπος, που κατασκευάζει γλυκά, αλλά και όμορφες κόρες.
Ζέβρα: Ένα φυλακισμένο άλογο.
Ζορρό: Κάποιες φορές, ακόμη και οι νομάρχες μπορούν να γίνουν υπερήρωες. Φυσικά, το κάνουν για να σώσουν τον τόπο κι όχι για κινήσεις εντυπωσιασμού.

                                                          

Η

Ηθικοδιδάσκαλος: Ο άνθρωπος, που σου λέει ποιο είναι το ηθικό, αλλά δεν το εφαρμόζει στην δική του ζωή.
Ημίχρονο: Αν κι εφόσον βρίσκεσαι στο γήπεδο, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο απολαμβάνεις τον χορό από τις μαζορέτες και φυσικά είναι ο πραγματικός λόγος που γίνεται ο αγώνας.
Η.Π.Α.: Η χώρα εκείνη, που βομβαρδίζει τους πάντες κι έχει διεισδύσει οικονομικά σχεδόν σε όλες τις χώρες, αλλά οι κάτοικοί της πάσχουν από υπερτροφία. Το θετικό είναι πως τα ινστιτούτα αδυνατίσματος πλουτίζουνε. Επίσης, έχει αποκτήσει «στενούς φίλους» από το ισλάμ, οι οποίοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους με βόμβες κι άλλα πολύτιμα δωράκια.

                                                           
Θ

Θάνατος: Ο άγγελος εκείνος, ο οποίος μας διακόπτει από ό,τι κι αν κάνουμε, λέγοντάς μας:
-«Ε! Εσυ έλα δώ! Κάπου έχουμε να πάμε εμείς οι δυο!»
Φυσικά, έχει προηγηθεί συννενόηση με τον φύλακα άγγελό μας, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ τους. Δηλαδή, συμβαίνει ο παρακάτω διάλογος:
-«Φύλακα, ήρθε η ώρα του. Μπορείς να πας να ξεκουραστείς». Ο φύλακας άγγελος απαντά αγανακτισμένος κι ανακουφισμένος ταυτόχρονα:
-«Κι εγώ προσπαθούσα να τον αποτρέψω από το να τρώει παϊδάκια όλη την ώρα! Τώρα πια είναι αργά για να κάνω ο,τιδήποτε. Δεν βαριέσαι, θα μετατεθώ σε κάποιον άλλον. Πάω, όμως, πρώτα να απολαύσω τις διακοπές μου! Φιλάκια Θάνατε!». Κάπως έτσι έρχεται το τέλος του καθένα από εμάς, καθώς τα πνεύματα μας προστατεύουνε, αλλά και μας ρίχνουν στα τάρταρα.
Θαύμα: Κάτι, που δεν μπορεί ακόμη να εξηγηθεί από την επιστήμη κι έτσι προκύπτει το συμπέρασμα πως είναι μια θεϊκή πράξη. Ο συλλογισμός είναι απλός: Δεν μπορώ να το εξηγήσω, άρα είναι θαύμα. Παλιότερα, θεοποιούσαν τα φυσικά φαινόμενα, αν και υπάρχουν ακόμα οπαδοί αυτής της θεωρίας. Συμπεραίνουμε πως ό,τι δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε με την κοινή λογική, είναι πράξη Θεού.
Θεατής: Ο πολίτης της σημερινής κοινωνίας.
Θεός: Ένας γεράκος με μακριά, άσπρα μαλλιά και γένια, ο οποίος όταν δημιούργησε το σύμπαν, τότε ήταν μάλλον νέος. Επιπλέον, αφότου το δημιούργησε δεν ξαναενεπλάκη ποτέ, αλλά αντιθέτως το άφησε να εξελίσσεται μόνο του. Ίσως, για αυτόν τον λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Οι λίγες εξαιρέσεις είναι ο κατακλυσμός, οι δέκα εντολές και η γέννηση του Χριστού. Σε σχέση με τις δέκα εντολές, στις περισσότερες μας έλεγε περισσότερο τι να μην κάνουμε, οπότε θα μπορούσαν να αναφέρονται και ως οι δέκα απαγορεύσεις. Βέβαια, κάνει κάποιες παρασπονδίες με τα θαύματα, τα οποία όσο τα ερμηνεύουμε, τόσο περισσότερο βλέπουμε πως δεν κρύβεται Αυτός πίσω από τα εκάστοτε φαινόμενα. Θα παραθέσω και λίγα λόγια για τον χαρακτήρα Του. Είναι καλοκάγαθος, παντοδύναμος και πανταχού παρών. Εκτός όλων αυτών, είναι και χιουμορίστας και ίσως και λίγο είρωνας. Πχ τα μικρά παιδάκια που πεθαίνουν από καρκίνο, μάλλον είναι ένδειξη της τελευταίας του ιδιότητας. Όπως, όμως, και να το κάνουμε, θα μας απασχολεί μέχρι και το τέλος της ανθρωπότητας, όπου θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
Θρησκεία: Μια θεωρία, η οποία θέτει την υπάρξη ενός υπέρτατου Δημιουργού ως αυτονόητη και δίνει συμβουλές περί διατροφής και έρωτα.
Θύμα: Ο άνθρωπος, που οικιοθελώς υποφέρει και δεν βλέπει την διέξοδο, που ενδεχομένως του προσφέρει κάποιος.
  

Ι

Ιατρός: Κάποιος, ο οποίος στο πέρας των σπουδών του ορκίζεται στον Ιπποκράτη, αλλά στην πορεία του επαγγέλματός του συμβιβάζεται με φακελάκια και ταξιδάκια πληρωμένα από φαρμακευτικές εταιρίες.
Ιδανικός: Αυτός, που υπάρχει μόνο στην φαντασία μας.
Ιδεαλιστής: Αυτός, που ζει στον κόσμο του.
Ιδιωτικός: Ο τομέας εκείνος, που θέλει τον εργαζόμενο να δουλεύει για 12 ώρες και να πληρώνεται για 4. Στο προσεχές μέλλον, με την ευγενική πρωτοβουλία του Δ.Ν.Τ., ο εργαζόμενος θα είναι εθελοντής και θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό, αφού θα πλεονεκτεί σε σχέση με τον άνεργο, ο οποίος θα κάθεται και θα πληρώνεται από τον Ο.Α.Ε.Δ., μέχρι να φαλιρίσει ο τελευταίος.
Ιερόδουλη: Η γυναίκα εκείνη, που σου ζητά ξεκάθαρα μια χρηματική αμοιβή έναντι ερωτικών υπηρεσιών, ενώ αντιθέτως μια ερασιτέχνης μπορεί να σου ζητήσει το σπίτι, το αμάξι, μια διατροφή, μετά από κάποια χρόνια γάμου κι ένα καλοπληρωμένο διαζύγιο. Για αυτό στην Αμερική είναι πολύ συνηθισμένο, από κάποιους πλούσιους άνδρες, να λήγει το συμβόλαιο του γάμου από την ειδική ρήτρα του θανάτου. Φυσικά, ο σύζυγος δεν φέρνει καμία μα καμία ευθύνη για το δυστυχές συμβάν.
Ισονομία: Η ισότητα απέναντι στο νόμο, ανεξαρτήτως φύλο, θρησκεία ή κοινωνική τάξη. Εξαιρούνται οι πολύ πλούσιοι κι αυτοί, που έχουν μέσο.
Ισχυρογνώμων: Ο άνθρωπος, που έχει μια γνώμη και σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε κι όλοι οι υπόλοιποι να έχουν ακριβώς την ίδια.

 
Κ

Καζίνο: Ένας ιδιωτικός χώρος, που είναι ειδικά διαμορφωμένος, όπου μπορείς να χάσεις τα λεφτά σου με πολλούς τρόπους, όπως με την ρουλέτα, ή τους κουλοχέρηδες, ή ακόμη και με το μπλακ τζακ. Είναι εντελώς νόμιμα, καθώς ο τζόγος, που συμβαίνει σε αυτούς τους χώρους, φορολογείται.
Καθρέφτης: Το μικρό ή μεγάλο αντικείμενο, που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε τροφή στο ναρκισσισμό μας. Συνήθως λέμε φράσεις του τύπου:
-«Πω πω, τι ωραία που είμαι!», ή
-«Πω πω, πήρα κιλά μέσα στις γιορτές».
Καλλιστεία: Ένας διαγωνισμός, στον οποίο η νικήτρια ανεβάζει κατά πολύ το κασέ της κι έτσι γίνεται περιζήτητη βίζιτα.
Κανείς: Ο άνθρωπος, που φταίει για το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου, των ομολόγων, του Βατοπεδίου και για πολλά άλλα. Έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να τον βρει, αλλά αδυνατει να βρει τον ένοχο. Ίσως, θέλει βοήθεια από τον ίδιο. Αν διαβάσει ο κανένας αυτό το λεξικό, ας φιλοτημηθεί κι ας βοηθήσει την επιτροπή, παρακαλώ.
Καπνίζω: Βλάπτω τον εαυτό μου και τους γύρω μου, μέσω της εισπνοής κι εκπνοής καπνού, αντιστοίχως.
Καταστολή: Η λύση, που δίνει η εξουσία για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις.
Κέρας: (φράση) Κέρας της Αμάθειας: Το κέρατο, που βγάζουν οι ξερόλες, ενώ στην πραγματικότητα είναι αμαθείς. Δεν έχει καμία σχέση με την Αμάλθεια.
Κίνηση: Η κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους και κυρίως στο κέντρο της πόλης, που όταν συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό, θα έπρεπε να λέγεται ακινησία.
Κόλαση: 1) Η επίγεια κόλαση, στην οποία οι άνθρωποι δεν έχουν καν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Επίσης, άνθρωποι, που έχουν ευμάρεια, αλλά έχουν κατάθλιψη ή κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα.
2) Στον άλλο κόσμο, το συγκεκριμένο μέρος δεν φαίνεται να διαφέρει από την επίγεια κόλαση, καθώς πολλές θρησκείες μιλούν για τιμωρία με καζάνια και υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μόνο, που δεν πέφτουν μέσα στα καζάνια οι υπεύθυνοι για το χάος που προκαλέσανε.
Κόμμα: Η οργάνωση εκείνη, που προεκλογικά τάζει λαγούς και πετραχήλια και όταν αναλάβει καθήκοντα ως κυβέρνηση, τότε ο κυρίως στόχος του είναι να βρει τα κατάλληλα ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να χορταίνουν οι υπουργοί και τα λοιπά στελέχη. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ο πρωθυπουργός δεν φέρει καμία ευθύνη. Κοινώς:
Δεν σε πιάσαμε στα πράσα,
μας την έφερες μπαγάσα!
Κριτικός: Ο άνθρωπος εκείνος, που σου λέει πως δεν πιάνεις καλά το τιμόνι, πατάς νευρικά το φρένο και το γκάζι, αλλά ο ίδιος δεν έχει άδεια οδήγησης.

 Λ

Λαθρομετανάστης: Αυτός, που δίνει την μισή του περιουσία σε επιτήδειους, για να τον φέρουν στην Γη της επαγγελίας και την άλλη μισή σε εκτελεστικά όργανα της προαναφερθείσας Γης. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει άλλα χρήματα, αλλά ταυτόχρονα να μην μπορεί να βρει νομίμως δουλειά, το οποίο έχει ως άμεση συνέπεια, είτε να συνεργάζεται με την μαφία με πολύ ευνοϊκούς όρους, είτε να γίνεται επαίτης.
Λειψανδρία: Παραπονιούνται για αυτό οι σύγχρονες γυναίκες. Δηλαδή, πως δεν υπάρχουν πραγματικοί άνδρες. Πλέον, οι γυναίκες έχουν αποκτήσει τόση αρσενική ενέργεια, που νομίζουν πως δεν τους χρειάζονται. Η ψευδαίσθηση αυτή, έχει δημιουργηθεί από τις ίδιες, καθώς όταν ένας άνδρας τις πλησιάζει, εκείνες για να είναι σίγουρες πως δεν θα ενδώσουν, τον ευνουχίζουν.
Λεξικό: (Σατιρικό) Το βιβλίο, στο οποίο οι λέξεις εμφανίζονται παραποιημένες ή ακόμη, η έννοιά τους θεωρείται αυτονόητη και ο σκοπός του συγγραφέα είναι να προκαλέσει το γέλιο του αναγνώστη, με την ερμηνεία της ή επιπλέον, να τους προβληματίσει.
Λιποτάκτης: Ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος δεν θέλει να σκοτώσει συνανθρώπους του στο όνομα υψηλών ιδανικών, όπως η πατρίδα ή η δικαιοσύνη, και για αυτό δεν λαμβάνει μέρος σε ένα πόλεμο. Ο Γκάντι είχε πει:
-«Μπορώ να πεθάνω για οποιαδήποτε ιδέα, αλλά δεν μπορώ να σκοτώσω για καμία».
Λογική: Η ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται ορθά, αλλά συνήθως να μην την εφαρμόζει στις πράξεις του. Με άλλα λόγια, να δρα παρορμητικά ή αλόγιστα.

Μ

Μάνατζερ: Αυτός, που δεν δημιουργεί τίποτα, αλλά βγάζει χρήματα από τα κέρδη των καλλιτεχνών, των αθλητών και άλλων. Αν συγκεκριμένα προωθεί κοπέλες, τότε προάγεται σε μαστροπός. Συνώνημα: παράσιτο, βδέλλα.
Μαντείο: Στην αρχαιότητα ήταν ιερός τόπος, όπου έδειναν χρησμούς του τύπου:
-«Θα πεθάνεις αύριο ή δεν θα πεθάνεις». Πραγματικά, απορώ πως πέφτανε μέσα στην πρόβλεψη!
Μέντιουμ: Χαρισματικά άτομα, που προβλέπουν το μέλλον είτε ρίχνοντας χαρτιά, είτε από τον καφέ, είτε επικοινωνόντας με πνεύματα. Εγγυόνται 100% επιτυχία και πληρωμή μετά την επιτυχία. Το τελευταίο δείχνει πόσο τίμιοι είναι. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσικά, αφού το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ελληνικό, που πίνουμε, ή τα ταρώ ή ακόμη και τα πνεύματα, καθώς αυτά άλλη δουλειά δεν είχανε από το να βλέπουν τι θα συμβεί σε μας. Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί, που πάνε και μένουν ευχαριστημένοι, αλλά όχι 100%, γιατί συνήθως πίνουν φραπέ κι εκεί εξαναγκάζονται να πιουν ελληνικό, καθώς στο κατακάθι κρύβεται όλη η σοφία του μέλλοντος.
Μισθός: Το χρηματικό ποσό, που συνέχεια μικραίνει, ενώ οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται. Η πρακτική αυτή οφείλεται στην ιδιοφυή αντιμετώπιση της κρίσης από τους σημερινούς πολιτικούς, η οποία θα μας βυθίσει περίσσοτερο στα χρέη κι έχει δώσει στο κράτος ένα χαρακτήρα εισπράκτορα-ζητιάνου.
Μόδιστρος: Το να σχεδιάζω ό,τι μου κατεβαίνει στην γκλάβα μου και να το λανσάρω ως κάτι σπουδαίο και πιασάρικο.
Μπακούρι: Ο άνδρας εκείνος, ο οποίος κάνει συνειδητά εργένικη ζωή, μέχρι να γνωρίσει την κατάλληλη γυναίκα, που θα τον τυλίξει.
Μπερμπάντης: Ο άνδρας εκείνος, ο οποίος κάνει συνειδητά εργένικη ζωή, αλλά παρόλο που κάποια τον τυλίγει, την συνεχίζει ακάθεκτος.
Μυρμηγκοφάγος: Ένα ζώο που τρώει μυρμήγκια, αλλά και κατά κάποιους άλλους, ένας εξωγήινος εν ονόματι Αλφ.


Ν

Ναδίρ: Το σημείο που έχει φτάσει η ελληνική οικονομία και με την οποία συγκρίνονται άλλες χώρες. Πχ Δεν θα έρθει το Δ.Ν.Τ. στην χώρα μας, αφού δεν έχουμε καταντήσει  σαν την Ελλάδα.
Νάρκη: 1) Είναι το να περπατάς αμέριμνος και ξαφνικά να ακούς ένα μπουμ. Την αμέσως επόμενη στιγμή πίνεις καφεδάκι με τον Άγιο Πέτρο ή ανακαλύπτεις από πρώτο χέρι το σημείου βρασμού του νερού σε κάποιο καζάνι της κολάσεως. Υπάρχουν και θεωρίες, που υποστηρίζουν πως εξελίσσεσαι μέσω της μετεμψύχωσης. Δηλαδή, το σκουλήκι γίνεται κότα ή το ποντίκι γίνεται γάτα. Βέβαια, όταν είσαι άνθρωπος και είσαι ο βασιλιάς του ζωικού βασιλείου σε τι μπορείς να εξελιχθείς; Ιδιαίτερα, όταν έχεις γίνει πρωθυπουργός. Ίσως, όταν έχεις φτάσει σε αυτό το μέγιστο σκαλοπάτι, τότε ξεκινάς πάλι τον αέναο κύκλο της εξέλιξης κι από πρωθυπουργός γίνεσαι πάλι σκουλήκι.
2) Όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, καθώς οι αντιδράσεις στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι μειωμένες εώς ανύπαρκτες. Πχ Ξύπνα ρε! Σε χειμερία νάρκη έπεσες;
Νερομπούλι: Είναι η σούπα, που φτιάχνει η γυναίκα σου και μοιάζει με αυτήν που σου έφτιαχνε η μητέρα σου, καθώς οι σύγχρονες νοικοκυρές δεν μπορούν να είναι συνάμα εργαζόμενες και σύζυγοι, αφού μπερδεύονται όταν διαβάζουν τον τσελεμεντέ.
Νηστεία: Είναι η αποχή από το φαγητό, για κυρίως θρησκευτικούς λόγους και όταν λήξει, τότε επανέρχεσαι δριμύτερος και τρως το καταπέτασμα.
Νιάτα: Συνηθως, όποιος τα ‘χει, βράζει το αίμα του και πράττει απερίσκεπτα. Στην πορεία της ζωής του, το αίμα αποκτά την φυσιολογική του θερμοκρασία του και φυσικά συνεχίζει να πράττει άλογα.
Νόμος: Κανόνας, ο οποίος βρίσκεται σε γραπτή μορφή και σου απαγορεύει να κάνεις κάτι. Με αυτόν τον τρόπο, αν το κάνεις, τότε ξέρεις πως πρέπει να το κρύψεις. Βέβαια, αν είναι οικονομικό έγκλημα κι έχουν περάσει 5 χρόνια, τότε μπορείς να το δηλώσεις ελεύθερα. Επίσης, αν έχεις διαπράξει φόνο κι έχουν περάσει 20 χρόνια, τότε μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο σχετικό με το έγκλημά σου και να κάνεις ένα μπεστ-σέλερ. Είναι απολύτως λογικοί αυτοί οι νόμοι. Είναι ένας τρόπος για να ωθήσει την αστυνομία να κάνει πιο εντατικές τις έρευνές της. Ιδιαίτερα, όταν ο χρόνος έχει σχεδόν εκπνεύσει.
Νονός: 1) Παλιότερα, ήταν ο άνθρωπος που καθοδηγούσε πνευματικά τον βαφτισιμιό του και του έδινε αναγκαστικά το όνομα του παππού του παιδιού. Στις μέρες μας, είναι εκείνος που παίρνει δωράκια στο παιδί μέχρι κάποια ηλικία και όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του.
2) Το άτομο εκείνο, που καθοδηγεί άλλα στο έγκλημα και αν το πειράξεις θα έχεις σοβαρές συνέπειες, που αφορούν την ζωή σου.
Ντελίριο: Αυτό που παθαίνουν τα νεαρά κοριτσάκια, όταν αντικρίζουν ένα διάσημο τραγουδιστή ή ηθοποιό.

Ξ

Ξεγυμνώνω: Στις γυναίκες, τους αρέσει να ντύνονται με ωραία ρούχα. Αντιθέτως, και μη σας εκπλήσσει καθόλου, στους άντρες, τους αρέσει να βγάζουν τα ρούχα από τις γυναίκες και όταν δεν μπορούν να το κάνουν κυριολεκτικά, τότε το φαντάζονται.
Ξεκλέβω: Μια πιο εξευγενισμένη έννοια του κλέβω, η οποία συνιστά να κλέβεις με στυλ και σεξ απίλ.
Ξεπαρθενεύω: Συμβαίνει στις γυναίκες αυτό, αλλά όλο και σε μικρότερη ηλικία. Σε μελλοντική εποχή, ο γυναικολόγος θα διακορεύει τα θηλυκά μωρά, καθώς θα θεωρείτο ντροπή να είναι μια γυναίκα παρθένα. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη.
Ξυλόσοφος: Αυτός, που κατέχει όλες τις σχετικές γνώσεις γύρω από το ξύλο. Δίνει συμβουλές σε ξυλοκόπους, σε επιπλοποιούς και γενικώς σε όλα τα συναφή επαγγέλματα.
Ξυπνητήρι: Η συσκευή, εκείνη, που μισούμε, καθώς μας ξυπνάει και μας υπενθυμίζει πως πρέπει να αποχωριστούμε το κρεββάτι μας.

 Ο

Οδηγώ: Μιλώντας πάντα για την Αθήνα, το ρήμα αυτό σημαίνει, γκαζώνω όσο το δυνατόν περισσότερο, με την μουσική στο τέρμα. Επιπλέον, μουτζώνω, αν κάποιος με προσπερνάει, και συνάμα δεν υπακούω σε κόκκινους σηματοδότες. Επιπροσθέτως, φωνάζω στους πεζούς, που με ενοχλούν, αφού περνάνε πάνω από τις διαβάσεις. Αν βέβαια, μου κόψουν κλήση, τότε βάζω τα μεγάλα μέσα και μου την σβήνουν. Όλα τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αλλά τηρούνται κατά γράμμα.
Οιδίπους: Ο μόνος άνθρωπος, που πραγματοποίησε την φαντασίωση, που έχει κάθε μικρό αγοράκι, σύμφωνα με την ψυχανάλυση, αλλά το πλήρωσε με το ανάλογο τίμημα. Αναρωτιέμαι, άραγε, αν ο Φρόυντ στηρίκτηκε πάνω σε αυτό το μύθο ή το βρήκε μόνο από την έρευνά του.
Οπαδός: Ο φίλαθλος, που πανηγυρίζει όχι μόνο για την νίκη της ομάδας του, αλλά και για την ήττα του αιώνιου αντιπάλου του.
Ορκωτός: Ο λογιστής, εκείνος, που έχει ορκιστεί να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν φοροδιαφυγές, αλλά στην πραγματικότητα, δίνει «φοροελαφρύνσεις», με το αζημίωτο φυσικά.
Όσκαρ: Ένα βραβείο, που έχει αποκτήσει πολύ ντόρο, καθώς, αν το σκεφτείς καλά, τότε θα συνειδητοποιήσεις πως αμερικάνοι δίνουν, κατά κύριο λόγο, βραβεία σε αμερικάνους.

 Π

Παλιάνθρωπος: 1)Ο άνθρωπος, που έρχεται από τα παλιά, δηλαδή ο παλιός γνώριμος συνάνθρωπός μας.
2)Ο άνθρωπος, που ζούσε σε παλιότερες εποχές, όπως για παράδειγμα ο Νεάτερνταλ.
Πανεπιστήμιο: Ένα ίδρυμα, που σου παρέχει γενικές γνώσεις κι εφόδια, ώστε, όταν αποφοιτήσεις να ανοίξεις άνετα το δικό σου οβελιστήριο, αφού δε βρίσκεις δουλειά στο αντικείμενό σου.
Παντόφλα: Το άτυχο υπόδημα, που εκσφενδονίζεται στο κεφάλι ενός άνδρα, από την φιλενάδα του, όταν το άθλιο υποκείμενο έχει τολμήσει να κοιτάξει μια ομορφότερη κοπέλα.
Παραγραφή: Κάνω τον κινέζο και γλιτώνω την φυλακή, αφού έχω ληστέψει ή σκοτώσει, μέχρι να περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Παράλογος: Αυτός, που βρίσκεται κοντά σε ένα άλογο.
Παραπαιδεία: Η παιδεία, που πραγματικά μορφώνει τους νέους και παράλληλα στηρίζουν τις ελπίδες τους, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παραπληροφόρηση: Αυτό, που κάνουν συστηματικά τα Μ.Μ.Ε. ώστε να χαλιναγωγήσουν τους πολίτες και ταυτόχρονα να τους μετατρέψουν σε υπάκουα καταναλωτικά όντα.
Παρκάρω: Αν πρόκειται για αυτοκίνητο, τότε ψάχνω θέση για καμιά ώρα και κάνω το σταυρό μου, μόλις την βρω. Αν πρόκειται για μηχανή, τότε την αφήνω πάνω σε πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να ακούς ευχάριστα λογάκια από τους πεζούς. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται το πόσο σοφά είναι σχεδιασμένη η Αθήνα.
Παρόν: Συνήθως, είτε αναπολούμε ή κλαιγόμαστε για το παρελθόν, είτε ανησυχούμε υπερβολικά για το μέλλον. Πάντως, δεν καθόμαστε να αυτοσυγκεντρωθούμε στο τώρα.
Πεζόδρομος: Γενικά: Ο δρόμος, που χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς.
Στην Ελλάδα: Ο δρόμος, που κατασκευάζεται για τους πεζούς, αλλά χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια, τα τρενάκια, που μεταφέρουν τους τουρίστες, και όποιο άλλο τροχοφόρο βρεθεί. Όταν, όμως, η τροχαία χρειάζεται επιπλέον εισόδημα, τότε «θυμάται» για ποιους κατασκευάστηκε ο δρόμος και κόβει τα αντίστοιχα πρόστιμα.
Πεθερά: Ένα πρόσωπο, που είναι ιδιαίτερα «προσφιλές» στην νύφη ή στον γαμπρό. Γι’ αυτόν το λόγο, ο εκάστοτε γαμπρός (ή νύφη), όταν χτίζει το εξοχικό, τότε φτιάχνει κι ένα επιπλέον δωμάτιο, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν. Παρόλα αυτά, για ακαθόριστους λόγους, όταν η (συγχωρέστε με) ακατονόμαστη θέλει να επισκεφτεί το ζευγάρι, τότε το δωμάτιο είναι πάντα κατειλημμένο. Στις γιορτές, όμως, που οι στιγμές επιβάλλονται να είναι οικογενειακές, τότε το ζευγάρι την…ανέχεται…εχμ, συγγνώμη…την φιλοξενεί.
Πέτρος: 1)Ανδρικό όνομα.
2)Ο Άγιος Πέτρος, ο οποίος, παρόλο που αρνήθηκε το γεγονός πως ήταν μαθητής του Χριστού, τρεις φορές πριν λαλήσει ο πετεινός, κατάφερε, μετά θάνατον, να γίνει ο θυρωρός του παραδείσου!
Πιστολέρο: Στην άγρια δύση: Ο άφοβος αγελαδάρης, που η τεχνική και η ταχύτητα χρήσης του πιστολιού ήταν εξαιρετική.
Στη σύγχρονη εποχή: Ο μπάτσος, που σε όλες τις περιστάσεις δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το όπλο του, εκτός αν το πάρει προσωπικά και τότε ουέ κι αλίμονό σου.
Πλασιέ: Ο τύπος, που έρχεται σπίτι σου και σε πείθει πως αυτό, που μπορείς να κάνεις μόνος σου, είναι καλύτερα να το κάνεις με την βοήθεια του προϊόντος, που σου διαθέτει σε ειδική, προνομιακή τιμή.
Πλεονέκτης: Αυτός, που θεωρεί τα δικά του, δικά του και τα δικά σου, πάλι δικά του.
Πνεύμα: Το άγιο Πνεύμα παρουσιάστηκε στην βάπτιση του Χριστού ως περιστέρι. Προφανώς, το έκανε αυτό για να στείλει κάποιο μήνυμα. Αν γινότανε εδώ και τώρα η Δευτέρα παρουσία, τότε το άγιο Πνεύμα θα παρουσιαζότανε με την μορφή κινητού, ώστε να στέλνει απεριόριστα μηνύματα!
Πόλεμος: Η ουσία, που βλέπει ο άνθρωπος στην δολοφονία των συνανθρώπων του, για οικονομικά κι εδαφικά συμφέροντα. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως στον πόλεμο νικητής είναι ο ίδιος, ο πόλεμος. Αν και στις μέρες μας, ο πόλεμος γίνεται με οικονομικά μέσα, όπως για παράδειγμα με το Δ.Ν.Τ. Για να τον κερδίσουμε, θα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον βαθύ ύπνο, από τον οποίο βρισκόμαστε, αλλά ποιος θα βάλει το ξυπνητήρι, αφού όλοι κοιμόμαστε; Ίσως ξυπνήσουμε από το ροχαλητό μας.
Πολίτης: Ο άνθρωπος, που έχει το δικαίωμα να ζητήσει ρουσφέτι, από τον εκάστοτε υπουργό.
Προσευχή: Είναι η νοερή επικοινωνία μεταξύ του πιστού και του Θεού. Παρόλο, που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, οι θεότητες ή άγιοι δεν έχουν εξοπλιστεί με κινητό τηλέφωνο, ώστε να τους βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας, που θα το καταφέρει, πιστεύω θα πλουτίσει.
Πρωταπριλιά: Η μέρα, κατά την οποία έθιμοτυπικά λέμε ψέματα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι, που συνεχίζουν το έθιμο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ρ

Ρητορεία: Η ικανότητα, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να βγάλεις πολιτικό λόγο, στην αρχαιότητα. Στα σημερινά δεδομένα, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί πολιτικοί, οι οποίοι θα χρειαζόντουσαν να επισκεφτούν αρκετές φορές το γραφείο του λογοθεραπευτή, πριν καταφέρουν να εκφωνήσουν ορθά το λόγο τους.
Ροκφόρ: Ένα τυρί, που είναι μουχλιασμένο. Δυνητικά, όλα τα τυριά μπορούν να γίνουν αυτού του είδους, αρκεί να τα αφήσεις έξω από το ψυγείο, για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.
Ρυμοτομία: Στην Ελλάδα, είναι η επιστήμη, κατά την οποία κατασκευάζονται δρόμοι, που θέλουν συνεχώς επιδιόρθωση, και πεζοδρόμια, που δεν υπάρχουν.
Ρυτίδα: Η εμφάνισή της σε πρόσωπο γυναικείο ή δημόσιο, δίνει αυτομάτως δουλειά στους πλαστικούς χειρούργους.

                                                 

Σ

Σαπούνι: Ένα αντικείμενο, το οποίο πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τόσο πολύ να χρησιμοποιήσουν, που θαρρείς πως είναι τσακωμένοι μαζί του.
Σεξ: Η ερωτική πράξη, που γίνεται από ανθρώπους, σχεδόν, αποκλειστικά για απόλαυση κι όχι για τεκνοποίηση. Σε αντίθεση με τα ζώα, που το κάνουν για την διαιώνιση του είδους τους. Χαρακτηριστική εξαίρεση αποτελούν τα δελφίνια, που απολαμβάνουν τον έρωτα, όπως κι εμείς.
Σιλικόνη: Ένα συνθετικό υλικό, που έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες να αποκτήσουν πιο «πλούσια προσωπικότητα» στην περιοχή του στέρνου και, φυσικά, πολλοί άνδρες έχουν χαιρετήσει με χαμόγελο την προσπάθεια, από την πλευρά των θηλυκών. Επιπροσθέτως κι αναμφίβολα, από την όλη διαδικασία κερδίζουν και οι πλαστικοι χειρούργοι. Αφενός, είναι πιο πλούσιοι σε πείρα, αφετέρου το πορτοφόλι τους γίνεται πιο παχουλό. Έτσι, όλοι τους είναι κερδισμένοι.
Σκάκι: Ένα παιχνίδι καθαρά στρατηγικής και λογικής, το οποίο συμβαίνει και στη ζωή, μόνο που εκεί δεν είναι σαφές το πόσα κομμάτια έχεις εσύ ή ο αντίπαλός σου. Επιπλέον, δεν μπορείς να προσευχηθείς στην Κάισα, δηλαδή στην θεά του προαναφερόμενου παιχνιδιού.
Σκιά: Μια αφανής ηρωίδα, η οποία μας συντροφεύει πάντα την μέρα, αλλά και την νύχτα, όπου υπάρχει τεχνητό φως. Επιπλέον, δεν μας ζητά τίποτα, αλλά ούτε μας κουράζει με τα δικά της. Συνεπώς, είμαστε αχάριστοι που κάποιες φορές νιώθουμε μοναξιά, αφού έχουμε την σιωπηλή, αλλά υπαρκτή παρέα της.
Σκλάβος: Στην αρχαιότητα: Ο άνθρωπος, που δεν είχε καθόλου δικαιώματα, αλλά ήταν υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του προστάξει ο αφέντης του. Παράλληλα, γινόταν εμπορικό προϊόν άλλων ανθρώπων.
Στη σύγχρονη εποχή: Ο άνθρωπος, που δουλεύει το λιγότερο 8 ώρες και παίρνει κάποια ψίχουλα για να επιβιώσει. Μπορεί να πάει όπου θέλει, αρκεί να το αντέχει η τσέπη του κι αν συμβαίνει αυτό, τότε στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα.
Συλλαλητήριο: Μια διαδήλωση, στην οποία κάποιοι διαμαρτύρονται για κάτι και κάποιοι άλλοι πετάνε μολότοφ, αλλά επειδή φοράνε μάσκα, είναι αδύνατο να συλληφθούν.
Συμμορία: Μια ομάδα ατόμων, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, όπως οι ληστείες ή οι δολοφονίες, κι άλλα. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να τους μπερδεύουμε με τα κόμματα, καθώς εκεί οι πολιτικοί φοράνε κουστούμι και, φυσικά, δεν ληστεύουν, αλλά «λαμβάνουν χορηγία» από τους φίλους τους, τους βιομήχανους, τους πλοιοκτήτες. Είναι, πραγματικά, άξιο απορίας γιατί τα καινούργια φορολογικά μέτρα βαραίνουν πάντα τους μικρομεσαίους κι όχι τους ευγενικούς χορηγούς των κομμάτων. Η απάντηση είναι η μίζα, θα πουν κάποιοι. Σας παρακαλώ, δεν θέλω κακοήθειες!
Συνταγή: Ένας αλγόριθμος, ο οποίος δέχεται ως είσοδο τα συστατικά του φαγητού και ίσως διάφορα μπαχαρικά και σαν έξοδο έχει το φαγητό, το ίδιο. Τα βήματα είναι με σαφήνεια καθορισμένα: πχ α)βράζουμε το νερό β)ρίχνουμε μέσα το ρύζι κ.α. Ο αριθμός των βημάτων είναι πεπερασμένος, δηλαδή, με άλλα λόγια το φαγητό μαγειρεύεται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, κάθε συνταγή μπορεί να θεωρηθεί ένας αλγόριθμος.
Σύνταγμα: Το νομικό πλαίσιο μιας χώρας, το οποίο αναφέρεται σε όλους τους πολίτες, εκτός από τους πολιτικούς, αφού στην περίπτωση του μνημονίου επιτρέπεται να ψηφίσουν αντισυνταγματικά νομοσχέδια.

Τ

Ταχυδακτυλουργός: Θεωρούνται οι πολιτικοί, αφού πήραν, με επιδέξιο τρόπο, μέτρα για να νοικοκυρέψουν τον τόπο, όπως οι ίδιοι λένε, με αποτέλεσμα να τον απομυζήσουν.
Τεκνοποιώ: Γεννοβολώ τεκνό, καθώς μόνο ένας μετριόφρων άνθρωπος θα πει: -Έκανα ένα τέκνο! Αυτός, που είναι σίγουρος για την μελλοντική, εξωτερική εμφάνιση του βρέφους του, θα συνηγορήσει σε αυτήν την ερμηνεία.
Τελειομανής: Αυτός, που έχει την μανία να βάζει συνέχεια τελείες. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος άνθρωπος θα έγραφε:
-Είμαι.Ένας.Τελειομανής.Και.Το.Χαίρομαι!
Τεμπέλης: Αυτός, που συνειδητά δεν εργάζεται, αφού έχει απολυθεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης και, παράλληλα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει εργασία, εξαιτίας των χαλεπών καιρών που ζούμε. Με άλλα λόγια λέει:
-Που να τρέχω τώρα, να δίνω βιογραφικά, αφού θα μου πούνε: -Είμαστε στριμωγμένοι οικονομικά.
Συνεπώς, καλά κάνει και κάθεται στα αυγά του, εκτός αν φύγει μετανάστης, όπως κάνουν πολλοί νέοι στις μέρες μας.
Τέρας: Ένα φρικιαστικό και τρομακτικό πλάσμα, συνήθως τεραστίων διαστάσεων, που αν, όμως, βάλουμε το πρόθεμα Πα- θα μεταμορφωθεί σε έναν άνθρωπο, που μας φροντίζει, μας προσέχει και μας αγαπά. Τον τελευταίο, τον λέμε και μπαμπά.
Τζίνι: Είναι κάποια μυθικά πλάσματα, που ζούνε μέσα σε λυχνάρια και σου πραγματοποιούν τρεις ευχές. Ίσως έχουν αφανιστεί, γιατί πλέον έχουμε λάμπες. Πάντως, αν υπήρχανε ακόμα, τότε θα έτριβα ένα λυχνάρι κι όταν έβγαινε το τζίνι, θα έκανα τις παρακάτω ευχές:
1)Να πεθάνουν όλοι οι άντρες, εκτός από μένα!
2)Να μου έφτιαχνε άπειρες πίτσες με 0% λιπαρά!
3)Να μπορώ να ευχηθώ άπειρες φορές!
Είμαι αχόρταγος, έτσι;
Τουρίστας: Για την Ελλάδα: Το κορόιδο, που θα επισκεφτεί την χώρα μας, για μερικές μέρες, αλλά θα πληρώσει σα να έμεινε μερικούς μήνες.
Στις υπόλοιπες χώρες: Εκείνος, που δεν θα τα σκάσει στους «έξυπνους», αλλά με λιγότερα έξοδα, θα περάσει καλύτερα.

 

Υ

Υβρίδιο: Είναι η διασταύρωση ανόμοιων πραγμάτων. Για παράδειγμα, αν διασταυρώσουμε μία κότα με ένα οποιοδήποτε πουλί, τότε παίρνουμε το κοτόπουλο, ενώ αν διασταυρώσουμε ένα κρόκο αυγού με έναν δειλό, τότε παίρνουμε τον κροκόδειλο. Πρέπει, όμως, να προσέχουμε τι διασταυρώνουμε, ώστε να είναι πετυχημένο το μείγμα. Πιο συγκεκριμένα, δεν πρέπει να διασταυρώσουμε ένα κρόκο αυγού με ένα θρασύ, αλλά αντιθέτως, αν τον τελευταίο τον διασταυρώσουμε με βούληση, τότε θα πάρουμε τον Θρασύβουλο. Επίσης, υπάρχουν κι άλλου τύπου διασταυρώσεις, όπως μια ντομάτα με ένα μπλέντερ, όπου προκύπτει ο πελτές. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν θα τις εξετάσουμε όλες.
Ύβρις: Είναι η απρεπής λέξη, την οποία αν την ξεστομίζεις, τότε υποχρεούσαι να βάλεις πιπέρι στο στόμα σου. Πρακτική, την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς το πιπέρι καγιέν είναι πεντανόστιμο. Μου φαίνεται πως θα υβρίζω πιο συχνά, για να βάζω πιπέρι στο φαγητό μου συχνότερα.
Υδράργυρος: Είναι το μοναδικό υγρό και συνάμα μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται και στην κατασκευή ρομπότ ή αλλιώς εξολοθρευτές, που έχουν ως σκοπό την δολοφονία επαναστατών.

Φ

Φαντασίωση: Θα σας εκμυστηρευτώ μια φαντασίωσή μου κι ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε, καθώς γούστα είναι αυτά. Η φαντασίωση συνιστάται στο να τρώω όσο κι ό,τι θέλω, αλλά να μην παχαίνω! Δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως θα σας εξομολογηθώ μία ερωτική φαντασίωση. Σας ξέρω κι από χθες; Σας παρακαλώ!
Φάρμακο: Μια ουσία, που σου θεραπεύει την αρρώστια, από την αποία πάσχεις, αλλά σου προκαλεί μία άλλη ως παρενέργεια. Παρόλα αυτά, μην ανησυχείς γιατί η πιθανότητα είναι μικρή. Όμως, από μία άλλη οπτική γωνία, μπορείς να το δεις σαν τζογαδόρος, που αν σου συμβεί η παρενέργεια, τότε έχεις κερδίσει. Καλά κέρδη λοιπόν!
Φαρσέρ: Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου. Όμως, μην ανησυχείτε, καθώς αν δεν σας γνωρίζει, τότε πιθανότατα δεν θα σας κάνει φάρσα. Αν πάλι σας γνωρίζει, τότε σας υπόσχεται πως οι φάρσες, που κάνει, είναι πολύ χιουμοριστικές, ιδιαιτέρως για τον ίδιο.
Φασολάδα: Το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, παρόλο που όλοι μας τρώνε σουβλάκια κατά κόρον.
Φεγγάρι: Ένας πλανήτης, που εμπνέει τους ρομαντικούς ποιητές, αλλά κι εξαναγκάζει κάποιους ανθρώπους, όταν είναι πλήρες, να γίνουν λύκοι.
Φεμινισμός: Κίνημα, που αναζητεί την παύση της ανισότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, υπέρ των τελευταίων.
Φέρετρο: Η τελευταία κατοικία του ανθρώπου, η οποία είναι ιδιαιτέρως ταπεινή σε σχέση με τις πυραμίδες και τα μαυσωλεία. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως οι χριστιανοί είναι πιο ταπεινοί από τους πιστούς σε άλλες θρησκείες. Πάντα, βεβαίως, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του θανάτου.
Φιλί: Θα μπορούσαν να γραφτούν ολόκληροι ύμνοι για το φιλί μιας γυναίκας. Από την άλλη, πώς να το περιγράψει κανεις; Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσει, δεν είναι αρκετή: Γλυκό, παθιασμένο, φιλικό, καυτό, γαλλικό και πολλά άλλα. Μπορεί ένα φιλί να είναι πιο σημαντικό κι από το φιλί της ζωής. Φερ’ ειπίν το φιλί, που έδωσε η ωραία Ελένη στον Πάρη, ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Τροϊκό πόλεμο. Ελένη, γιατί έκανες τερτίπια; Σε ολόκληρο πόλεμο μας έβαλες! Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα είναι αυτά. Επιπροσθέτως, το φιλί μπορεί να προμηνύει προδοσία, όπως εκείνο του Ιούδα προς τον Χριστό. Άρα περίμενε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την πραγματοποίηση του φιλιού και μετά συμπέρανε. Όπως λέει ο λαός, μηδένα προ του τέλους κακάριζε.
Φοροδιαφεύγω: Δε δηλώνω το πραγματικό εισόδημα, καθώς τα έσοδα των φόρων πάνε στις μίζες, με το συμπάθιο κι έτσι όλος ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί.


Χ

Χαμηλόμισθος: Έτσι χαρακτηρίζονται όλοι οι μισθωτοί, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν παρθεί από το Δ.Ν.Τ., αλλά και σύμφωνα με αυτά που έπονται.
Χάος: Αυτό θα επικρατεί στο σπίτι σου, αν περάσει μέσα από αυτό ο τυφώνας Δεσποινίξ ή Ξανθομπάμπουρας ή Νιάνιαρο. Πρόκειται για ένα πολύ σφοδρούς ανέμους, που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Χάρος: Ο Χάρος έχει προβλήματα, καθώς τρέχει συνέχεια να παραλάβει νεκρούς κι αυτό είναι πολύ κουραστικό, αν σκεφτείτε κιόλας την ταχύτητα με την οποία πεθαίνει ο κόσμος ανά την υφήλιο. Επίσης, δεν έχει σχεδόν καθόλου χρόνο για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει χρόνο για τα χόμπι του.
Χίμαιρα: Ένα θηλυκό πλάσμα, το οποίο ήταν παρεξηγημένο στην εποχή του, ενώ, αν ζούσε στις μέρες μας θα κέρδιζε αμέτρητες καρδιές, αφού ο καθένας από εμάς θέλει μια δυναμική γυναίκα σα λιοντάρι, υπάκουη σαν κατσίκα, αλλά και πανούργα σαν το φίδι. Μ’ ένα σμπάρο, τρία τριγόνια.
Χταπόδι: Το θαλάσσιο ζώο, το οποίο μπορείς να συμβουλευτείς για να παίξεις στοίχημα, ειδικά αν είσαι Γερμανός. Μπορείς, βέβαια, να πειραματιστείς και με χταπόδια άλλης εθνικότητας. Καλά κέρδη!



Ψ

Ψυχή: Η άυλη υπόσταση των ανθρώπων, σύμφωνα με θρησκευτικές πεποιθήσεις, η οποία επιβιώνει από τον θάνατο. Άλλωστε, φαίνεται κι από την σειρά, που ονομάζεται: Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;


Ω

Ωρολογοποιός: Ο άνθρωπος, στον οποίο οφείλεται όλο το άγχος μας, αφού χωρίς εκείνες τις συσκευές, που μας υπενθυμίζουν την ώρα, θα πηγαίναμε όποτε θέλαμε στις δουλειές μας.
Ωτοασπίδα: Η χρήσιμη συσκευή, που όταν δεν θέλεις να ακούς πλέον, καλύπτεις τα πολύτιμα αυτάκια σου.

Τέλος
16/05/11




6 σχόλια:

  1. Πολύ καλό Γεράσιμε! Το διασκέδασα δεόντως. Μπράβο :) Κρίστι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο Γεράσιμε κι η επιλογή της φωτογραφίας για το φόντο επίσης ;))
    Θα σε βλέπω συχνά .
    Καλό βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ μπράβο Γεράσιμε, με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου - την οποία δεν έχω που θα παραδώσω, χαχαχα!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που εκτιμάς το χιούμορ μου, Νίκο! :-) Όσο για την ψυχή σου,μη βιάζεσαι, καθώς έχεις μπόλικο χρόνο ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή